Pagina’s

Jane Austen voor Iedereen

Jane (Austen) voor Iedereen; het taartje bij je thee

Don’t judge a book by it’s cover is een welbekende uitdrukking. In het geval van Jane (Austen) voor Iedereen kun je echter niet om die fantastische cover heen. En de omslag is slechts het topje van een suikerzoete ijsberg. Jane Austen fans, dit wil je zeker niet missen. Denk je; ‘Jane Wie?’, lees verder, dan heb je dit boek echt nodig.

 

Jane Austen voor Iedereen

 

Wij houden van Jane Austen. Het was een labour of love om dit boek over haar te maken. Om samen naar Londen te reizen en in een unieke tentoonstelling de manuscripten van Jane’s vroege werk bij elkaar te zien. Om ons te buigen over Jane’s schrijfkist en alle details ervan te bestuderen. Om urenlange gesprekken te voeren over hoe we haar het beste tot haar recht konden laten komen….
Anke & Sanne

 

De liefde voor schrijfster Jane Austen spat inderdaad van elke pagina af. Anke Werker en Sanne van der Bruggen hebben van Jane (Austen) voor Iedereen een warm, uitnodigend en vrolijk boek gemaakt dat je elke keer weer op wilt pakken om nog een keer door te bladeren. En nog een keer. Vooruit, nog een keertje dan.

 

Voor iedereen?

Ik beschouw mijzelf niet als een expert op het gebied van het leven en werk van Jane Austen. Toch kwam veel van de informatie in het boek mij bekend voor (dat komt natuurlijk omdat ik naar de lezing van Karin Quint ben geweest. Van lezingen leer je heel veel, dat blijkt wel weer 😉 ). Maar het boek heeft zoveel meer te bieden dan de feiten en geschiedenis. Zo weet ik dankzij de quiz dat ik het meest lijk op Eliza Bennet (alleen dan met een leukere moeder), er staan recepten in het boek zodat je kunt eten wat Jane at, prachtig vormgegeven pagina’s met de mooiste citaten gesorteerd op thema (waarvan je zou willen dat ze in postervorm verkrijgbaar waren) en heel veel film-, serie- en boekentips. Een feest om te lezen. Om daarna nog vaak door te bladeren en weer eens stukjes te bekijken, te doen of op te zoeken.

Als doorgewinterde Janeite herlees jij voor je ‘Mr. Darcy’ kunt zeggen je favoriete Austen roman en ligt er een stapel dvd’s met de mooiste bewerkingen klaar bij de tv. Is het werk van Jane Austen nog behoorlijk nieuw voor je? Dan nodigt Jane (Austen) voor Iedereen je hartelijk uit om je volledig onder te dompelen in alles wat zij ooit heeft geschreven. En in alles wat daarna kwam!

 

En onder dat zoete sausje

Heel eerlijk, ik zie mijn man dit boek niet zo snel oppakken (toch niet helemaal voor iedereen?). Daarvoor is het boek toch wat te zoetjes. Begrijp me niet verkeerd, ik vond het heerlijk, alsof ik een gebakje bij mijn thee las. Al die prachtige illustraties, de achtergrondverhalen, the romance ;). Maar wat ik vooral mooi vond was dat onder dit zoete sausje het verhaal van een vrijgevochten vrouw vandaan komt. Een vrouw die koos voor het bestaan van schrijfster. Anke Werker en Sanne van der Bruggen laten zien dat ook de vrouwen over wie zij schreef sterkte karakters zijn die niet met zich laten sollen. Best een goede boodschap, Jane you rock!

 

Jane Austen voor Iedereen

 

There is no enjoyment like reading

Wat ik vanavond van plan ben? Ik nestel mij op de bank met thee, apple crumble zoals aanbevolen door Mr. Woodhouse en mijn favoriete boek van Jane Austen; Persuasion (want Captain Wentworth. Als je niet weet wie dat is, dan raad ik je het boek Jane (Austen) voor Iedereen aan). Mijn eigen Emma duw ik Jane voor Iedereen in haar 9-jarige handen. Wie weet wil ze volgend weekend dan wel Pride & Prejudice met mij binge watchen ;).

Uitgeverij Karmijn bedankt voor dit vrolijke leesexemplaar.

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a38d88d2cbad_selected-products” products=”9200000079270378″ name=”Jane Austen voor Iedereen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren