Pagina’s

Bajes voor Beginners

Wat kwam er terecht van die te lezen stapel?

Is er iets erger dan niets te lezen hebben? Natuurrampen en dergelijke daargelaten, natuurlijk. Maar hey, dit is een boekenblog, hè? Bijna nog erger is het om boeken bij je te hebben waar je geen zin in hebt. Dan heb je natuurlijk nog altijd de social media en Netflix en zo, maar nogmaals: dit is een boekenblog. Dus.

 

To be read stapel

 

Mijn ‘to be read’ stapel

Afgelopen Kerst had ik daarom deze stapel boeken tot mijn ‘te lezen’ stapel gebombardeerd. Nogal ambitieus, vooral als je 2 dagen met allerlei familieleden en aanverwante artikelen gaat doorbrengen. Maar toch, het is gewoon fijn om iets te kiezen te hebben. Want stel je voor dat de roman waar ik al een maand naar uitkeek, zou tegenvallen? Ik had dus een backup-plan nodig. Oftewel een backup-stapel. En een backup voor als de backup zou tegenvallen.

 

Wat kwam ervan terecht?

Onze Kerst had een hoog Monopolie, Skip-Bo en ‘In een handomdraai (superleuk!)’ gehalte, dus van lezen kwam uiteindelijk niet zo veel. Hier werkte ik me doorheen:

  • Bajes voor beginners – Hugo Bergveen
  • Alice – Toni Coppers
  • The Light Years – Elizabeth Jane Howard

 

Bajes voor Beginners

 

Bajes voor beginners

Hugo Bergveen, de schrijver van ‘Bajes voor beginners’ zat 4 jaar in de nor omdat hij zijn vrouw en zichzelf van het leven probeerde te beroven. Hij vertelt dus over zijn ervaringen met het gevangenissysteem, de bewaarders en zijn medegevangenen. Enorm inspirerend vond ik het niet, maar het was wel een interessant inkijkje in een heel andere wereld. En een makkelijk tussendoortje, ideaal tussen je keukendiensten door en makkelijk weg te leggen als je geroepen wordt voor een potje ‘Dance, dance, dance’.

Alice van Toni Coppers las ik voor het slapengaan. In een half uurtje, net voordat de Kerstman kwam. 😉

The Light Years

The Light Years is prachtig! Wel behoorlijk beklemmend, met emotioneel afwezige moeders, getraumatiseerde vaders en kinderen die daar doorheen laveren. Best prettig dus om even af te wisselen met iets lichters. Lord of the Rings ofzo. 🙂 The Light Years kreeg ik niet helemaal uit, maar dat lag beslist niet aan mevrouw Howard, dat had meer met boswandelingen en diverse gourmetsessies (een drukke Kerst, hoezo?) te maken. Het zou me niets verbazen als we mevrouw Howard binnenkort in een review zouden tegenkomen. Stay tuned!

En de rest van de stapel? Die ligt weer in de kast. Of in de Little Free Library. Waarover later meer, in een nieuw jaar. Fijne jaarwisseling! 🙂

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren