Pagina’s

Boekenbuit boekenmarkten

Boekenmarkten, boekenwurmen en brandalarmen

‘Mam, mag ik zo’n rolkoffer van jou lenen?’
‘Ja hoor, ga je op vakantie dan?’
‘Nee, boeken kopen met Jolanda.’
‘Gezellig! Staat op zolder, ga er maar een pakken.’

Echt, die kijkt ook nergens meer van op… Dus daar ging ik naar de Roder Boekenmarkt. Met een koffer. Nou goed, het was een kleintje hoor, zo’n handbagage ding. En dan vooral omdat ik fijn twee keer over mocht stappen in het streekvervoer. Ik sjouw me liever geen migraine aan een rugzak of tas vol met zware boeken. Comfort gaat boven looks, zoals Jolanda pleegt te zeggen.

 

Goed voorbereid

Ik ging niet alleen goed voorbereid op stap, ook thuis nam ik enkele drastische maatregelen. Weten jullie nog dat ik de zolder op had geruimd? En de boekenkast die ik met dochterlief deel? Dat kon dus inmiddels weer. Een paar boeken opzij gelegd voor vrienden, een paar naar de minibieb. Ik deed best veel weg. Het hielp geen steek.

 

Overvolle boekenkast

Even een klein stukje van de grote kast. Wie gokt er op een nieuwe boekenkast voor het jaar voorbij is?

 

Maar de boekenmarkt dus

Heb ik foto’s van de enorme bedrijfshal waar dit boekenwurm festijn plaats vond? Nee. Het was gewoonweg te druk. Voetje voor voetje schuifelde iedereen langs de fantastisch georganiseerde kisten en dozen met boeken. Ja echt alles was op genre, taal, en alfabet gesorteerd en bij de ingang kreeg je van dit staaltje vakwerk een plattegrond. Ik zou een vreugdedansje hebben gedaan als ik daarbij niet minstens vijf mensen ondersteboven zou hebben geschopt.
Bij de eerste doos greep ik al raak. Bij het afrekenen raakte ik in een geanimeerd gesprek over Margaret Atwood. En rekende ik 10,40 euro af. Voor een goed doel nota bene, als de shop endorfines daar niet van gaan stromen…

 

Roder Boekenmarkten

 

Bij de uitgang bleek dat Jolanda ook goed haar best had gedaan. Zie hier onze gezamenlijke boekenbuit. En toen brak het beste moment van de dag natuurlijk aan. Hapjes, drankjes en elkaars boeken uitgebreid bekijken. Vast uitzoeken wat we van elkaar willen lenen, wat we op Ogma willen bespreken en ik ga er niet aan ontkomen, één doel voor 2018 staat al vast; ik moet van Jolanda ook aan de Maeve Binchy. Maar eerst mijn eigen stapel! Dit weekend wordt Flavialicious 😉

 

Boekenbuit boekenmarkten

 

En hoe zit dat met het brandalarm?

Boekenwurmen zijn een vreemd volk. Wij waren een half uur binnen toen er een alarm af ging. In plaats van op een snelle, ordentelijke manier het vege lijf te redden ging IEDEREEN door met het zoeken naar boeken. Stel je voor, dat iemand anders er met die felbegeerde roman vandoor gaat! 🙂

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren