Pagina’s

Voor welke boeken offerde ik slaap op

Voor welke boeken offerde ik slaap op?

Mijn favoriete boeken van 2017! Best nog lastig, want ik las een flinke stapel, maar heel lang zat er niet 1 boek bij waarbij ik hardop moest lachen of waarbij ik een traan wegpinkte. Of waarvoor ik met liefde uren slaap en tijd met mijn geliefden opofferde. De meeste boeken waren best okay, maar niet memorabel.

Het kwam goed. Deze 3 boeken raad ik jullie met klem en van harte aan:

 

Voor welke boeken offerde ik slaap op

 

Ze is zoek – Emma Healey

Boeken over dementie zijn volgens mijn totaal niet wetenschappelijk verantwoorde onderzoek of waargebeurde verslagen, boeken die je met een knoop in je maag leest. Of juist heel sprookjesachtig. ‘Ze is zoek’ valt in de tweede categorie. Maud is op zoek naar haar vriendin Elizabeth. Beetje bij beetje kom je er, net als Maud, achter wat er gebeurd is. En waarom ze alsmaar perziken in blik blijft kopen. Heel mooi gedaan!

 

Het achtste leven (voor Brilka) – Nino Haratischwili

Hiervoor heb je wat doorzettingsvermogen en tijd nodig, maar goed, zo rond het einde van het jaar doen we het allemaal wat rustiger aan, toch? Ik schreef het al eerder, dit boek had me stevig in z’n greep. Net als vroeger, las ik weer overal – in de trein, bij de tandarts, in bed. De manier om van je social media verslaving af te komen! Behalve onze Facebook-pagina dan he? 🙂

Over het derde boek kregen Tineke en ik dus ruzie. Want zij wilde per se ‘Graaf in Moskou’ op haar lijst en ik ook. Maar goed, ik heb haar maar laten winnen en heb dit boek in mijn ‘best of’ opgenomen:

 

Het verlangen – Andrew Nicoll

Als je een echt goede danspartner hebt, dan maakt het niet uit dat je 2 linkervoeten hebt. Je partner leidt je precies langs al die stuntelige dansparen over de dansvloer. Sommige boeken zijn net zo, ze nemen je bij de hand en het enige wat je kunt, is volgen. ‘Het verlangen’ is een ouderwets sprookje in de moderne tijd, met een almachtige verteller, een onhandige maar goede held met een groot hart, een Rubensiaanse heldin en een slechterik. En hiermee zet ik de Baltische staten op de kaart van Ogma, check!

 

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren