Pagina’s

 • Home
 • Boekige zaken
 • It’s beginning to look a lot like Christmas, maar wat zal ik daar eens bij lezen?

It’s beginning to look a lot like Christmas, maar wat zal ik daar eens bij lezen?

Elk jaar kijk ik weer uit naar kerst. Ik houd nou eenmaal van kerstbomen, lichtjes en foute kerstmuziek. BBC kerstspecials, ook helemaal heerlijk! Maar ik heb inmiddels ook de gewoonte om ieder jaar ruim op tijd een selectie van boeken te maken die ik in de kerstperiode wil lezen en dan voornamelijk op de kerstdagen zelf. ‘s Ochtends voordat de familiebezoeken beginnen lekker in pyjama op de bank hangen met thee en kerstbrood, iedereen heeft een eigen boek, muziekje aan. Puur genot! En dan ‘s avonds als we weer thuis zijn en de kinderen slapen snel weer in die pyjama (uiteraard wel een extra mooie hè, het is tenslotte wel feest) en verder lezen.

Alleen is dit jaar mijn selectie van boekige kerstspecials nogal, uhm, uitgebreid…

 

cimg0577

 

Fall of Giants – Ken Follett

‘Pilaren van de aarde’ is prachtig en bijna onevenaarbaar. Maar de Century trilogy is bijna net zo mooi en het eerste deel beslaat mijn favoriete gedeelte van de 20e eeuw. Ja hiermee mag je me wel begraven op de bank met een dekentje en een stapel kerstkoekjes!

 

Harry Potter and the Deathly Hallows – J.K. Rowling

Harry Potter en kerst gaan fantastisch samen. De kerstboom in The Great Hall enzo, de foute kersttruien van Mrs Weasley. Ik word al warm als ik er aan denk! Nu is er in The Deathly Hallows weinig gezelligheid te vinden, maar omdat ik bij elk nieuw boek dat in de serie verscheen weer lekker bij deel één begon heeft deze wat extra aandacht nodig.

 

Heksengebroed – Margaret Atwood

Sinds ik met Ogma ben begonnen ben ik Atwood fan en Heksengebroed valt een klein beetje in de categorie feel-good. Deze hervertelling van Shakespeare’s De Storm staat vol van tragedie en wraak, maar is hier en daar ook hartverwarmend mooi.

 

Kerstmisdaadverhalen – Otto Penzler

Ja dit is natuurlijk gemaakt voor kerst! Otto Penzler stelde een bundel samen boordevol spannende verhalen die zich allen rond of over kerst afspelen. Met kerstpudding, kerstmannen, Arthur Conan Doyle en Mary Higgins Clarke. Heerlijk knus, ondanks de moorden hier en daar.

 

His Dark Materials – Philip Pullman

Epische fantasy met ijsberen, sneeuw en een steampunk vibe. Een klein meisje dat het opneemt tegen nare volwassenen en vooral heel veel pagina’s leesplezier met heel wat meer lagen en diepgang dan de film ooit deed vermoeden.

 

En dan tot de conclusie komen dat het maar twee dagen kerst is…. Ik kan snel lezen hoor, maar deze hele stapel krijg ik niet weggewerkt. Dus help mij! Met welk boek zal ik onder de kerstboom kruipen?

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

3 Comments

 • Min of Meer

  22 december 2017 at 08:14

  Ik ben van plan me op fitz en de nar te storten. Ik heb nu 6 delen en leef in de vurige hoop dat de resterende drie onder de boom liggen. Naast de nieuwe van Pullman. Dus ik heb geen tijd om te koken of sociaal te doen 😁.

  Beantwoorden
 • Mrs H te B

  22 december 2017 at 09:47

  Het is drie dagen kerst, gewoon de zondag – en eventueel ook de zaterdag – erbij trekken! Ik heb Agaat van Marlene van Niekerk klaar liggen, en nog Brief aan mijn dochter van Abdelkader Benali. En eventueel staat er nog veel meer in de kast wat gelezen wil worden!

  Fijne kerst voor iedereen bij Ogma – en dank voor al die leuke en inspirerende berichtjes!

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren