Pagina’s

 • Home
 • Leesverhalen
 • Corduroy Mansions, een feelgood roman vol mensen om van te houden
Corduroy Mansions

Corduroy Mansions, een feelgood roman vol mensen om van te houden

Ken je ‘Love Actually’, de Engelse film met onder anderen Hugh Grant? Vast. Het is de lievelingsfilm van zoveel mensen, vooral met Kerst. Ik vind ‘m ook geweldig, heerlijk feelgood met al die verschillende mensen van wie je zo’n 2 uur gaat houden.

Van dat soort boeken houd ik ook. Rosamunde Pilcher, Maeve Binchy, ik schreef al vaker over hen. En nu heb ik er nog een gevonden, in de kringloopwinkel! Een man deze keer, Alexander McCall Smith. Jep, die van het Dames Detective Bureau.

 

Corduroy Mansions

Mr McCall Smith heeft mijn hart gestolen

Ik heb dit jaar al best veel gelezen, maar tot nu toe hebben maar weinig boeken echt mijn hart gestolen. Maar Mr McCall Smith heeft het voor elkaar gekregen! Met zijn vele hoofdpersonen, alle bijbehorende verhaallijnen en een hond. 🙂

Corduroy Mansions is het huis waar de meeste hoofdpersonen wonen. Bovenaan woont William, een heer op leeftijd. Eerst met zijn vervelende zoon Eddie, daarna met hond Freddie de la Hay. Freddie de la Hay is een oud-bommenhond en ex-vegetarier. Onder William wonen 4 dames: Caroline, Dee, Jo en Jenny. Op de begane grond woont Basil Wickramsinghe.

 

Volg je het nog?

Jenny werkt voor de vervelendste politicus van het land: Oedipus Snark. Ook zijn moeder, oom en ex-geliefde huppelen door het boek. Net als de nieuwe geliefde van zijn ex. Kun je het nog volgen? Het boek leest makkelijker dan deze review, geloof me maar. 🙂

Al deze mensen volg je 100 hoofdstukken lang, je maakt liefdes, werk en andersoortige perikelen van iedereen mee. Zo wordt Jenny door Oedipus ontslagen en gaat ze voor William werken. William’s bijna-geliefde / flatgenote lijkt iets met Basil te krijgen en Freddie de la Hay wordt ontvoerd om aan een hondengevecht deel te nemen. Waarna hij de slippers van William en een onwaarschijnlijk duur schilderij opeet.

 

Net als Love Actually

Beetje veel allemaal? Ja. Maar net als bij ‘Love Actually’ werkt het. Je leeft met iedereen mee, verbaast je over de beweegredenen van den mensch en bent blij als het allemaal goedkomt. Enig minpuntje: je weet niet zeker dat het goedkomt. Want Mr. McCall Smith heeft nog 3 boeken geschreven. En die lagen natuurlijk niet in de kringloop!

Dus mocht iemand ze tegenkomen… Ik houd me aanbevolen!

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a1ee1ef1d493_selected-products” products=”1001004007627041″ name=”Corduroy Mansions” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

5 Comments

 • Mrs H te B

  15 december 2017 at 10:21

  Mmm – ik heb een paar delen staan, maar kon er nog nooit toe komen om ze te lezen. Toch maar niet wegdoen dan? Ik ben dol op mr. McCall Smith, wacht met smart op het verschijnen van het nieuwste deel van de Sunday Philosophy Club (de leukste van alle series!!!!). De Afrikaanse serie probeer ik tweedehands compleet te krijgen – maar ik laat ze ook nog wel eens gelezen achter op een camping o.i.d..

  Beantwoorden
  • Mirjam

   15 december 2017 at 10:54

   Deze heeft bij mij ook heel lang in de kast gestaan. Ben er zelfs een keer eerder in begonnen, toch weer teruggezet. Nog een laatste kans gegeven en toen was het raak. 🙂 Dus zeker laten staan en zelfs lezen! De Afrikaanse serie heb ik ook lang gehad, maar is inmiddels ook alweer een tijd geleden naar de LFL verhuisd. Maar die Sunday Philosophy Club klinkt goed! Tineke, mag deze ook op mijn ‘hebben, hebben’ lijst voor eind deze maand? 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren