Pagina’s

York

Remember remember, hoe was het in november?

Remember, remember the fifth of November,
gunpowder treason and plot,
I know of no reason why gunpowder treason
should ever be forgot.

 

Ik vind Guy Fawkes day elk jaar weer een bijzondere dag. Historisch een belangrijke dag voor het Verenigd Koninkrijk en een belangrijk element in een van mijn favoriete films; V for Vendetta. Daarom was ik ook zo blij verrast dat Ken Follett ook over The Gunpowder Treason schreef in zijn nieuwe roman Het Eeuwige Vuur.

 

Kattenpraat

Vorige maand hebben wij een aantal katten diep beledigd door te zeggen dat wij fan zijn van Dibbes. Want Dibbes heeft immers nóg drie huisgenoten die net zo lief en de moeite waard zijn. Sorry Gerrie, Moos en Smoes….

 

Kattencafé

 

Hopelijk heeft Mirjam ze niet jaloerser gemaakt met haar bezoek aan een kattencafé. Dit is per direct het favoriete concept van de volledige Ogma redactie geworden! Mirjam bezocht Kattencafé Balthazar in Nijmegen maar nader onderzoek heeft uitgewezen dat er kattencafés te vinden zijn door heel Nederland! In Groningen bijvoorbeeld en Leeuwarden, maar ook in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam natuurlijk. Google gewoon eens, misschien is er ook wel eentje bij jou in de buurt. Ons doel voor 2018? Een redactievergadering in een van deze aaibare cafés.

 

Advertenties op Ogma

Heel lang hebben we Ogma voor jullie advertentievrij gehouden, maar helaas maken we bij het maken van dit ontzettend leuke boekenblog ook bepaalde kosten. Hosting, kattenvergaderingen 😉 Vanaf nu dus affiliaten van Bol.com. Misschien heb je nog wat nodig de komende feestdagen? Als je via de links op onze site naar Bol.com klikt dan krijgen wij een klein percentage van het verkoopbedrag.

 

Op reis met Ogma

Best een reislustig gezelschap hoor, die blogcollega’s van mij! Zo ging Mirjam een heerlijk weekend naar het statige Apeldoorn. Uiteraard stonden boeken centraal in de foto’s die ze mij stuurde vanaf haar vakantie adres. Binnenkort meer over Ondanks de Zwaartekracht.

 

Ondanks de Zwaartekracht

 

En Jolanda had de tijd van haar leven in het historische York. Waar ze natuurlijk naar toe ging voor de kathedraal, de Victoriaanse winkelstraat, het museum, de afternoon tea. Maar de halfnaakte Viking gids en een stapel boeken natuurlijk ook niet aan haar neus voorbij liet gaan.

 

York

 

En ik? Ik was hoofd huismus. En kwam er achter dat een pannenkoek op je hoofd echt heel erg heet is. En dat je na Sint Pannekoek best een beetje extra shampoo kunt gebruiken. Jan-Rutger deed trouwens een Jan Tromp, hij vond het best gezellig hoor, ons pannenkoekfestijn.

 

Sint Pannekoek

 

November Geefmaand

Mirjam vertelde aan het begin van november over het fenomeen Geefmaand. Heeft iemand van jullie meegedaan en wat extra random kindness rondgestrooid?  Wij gaan in december nog even door, we doen namelijk als Ogma mee met de Foute Kersttruiendag. Omdat we van warme, foute truien houden, omdat we van acties houden zoals die van Madame Tussauds (The Royals in een foute kerstrui, geniaal!) en omdat we daar dan ook nog eens Save the Children mee steunen. Houd onze Facebookpagina in de gaten, binnenkort vertellen we meer over deze actie.

 

Foute KersttruiendagBron: https://www.facebook.com/FouteKersttruiendag/

 

Leuks van anderen

 

Maar waar iedereen natuurlijk met smart op zit te wachten…

…is de uitslag van de Op zoek naar George win actie! Dee, B.L. en JOY gefeliciteerd met het boek. Heb je niet gewonnen, niet getreurd. Je kunt Op zoek naar George hier bestellen, je krijgt het dan in die mooie geschenkverpakking toegestuurd. En blijf lekker Ogma lezen, want binnenkort komen er weer leuke acties voorbij. En we schrijven natuurlijk gezellige artikelen voor jullie 😉

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

5 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren