Pagina’s

 • Home
 • Non Fictie Fix
 • Win! We mogen drie mooie Op zoek naar George cadeaupakketten weggeven.
Op zoek naar George

Win! We mogen drie mooie Op zoek naar George cadeaupakketten weggeven.

Lieten we gisteren nog zien waar je goede, boekige cadeaus kunt kopen, vandaag kunnen we dankzij schrijfster Kim Heijdenrijk zelf voor Sinterklaas spelen. Er valt tenslotte ook wat te vieren, we mochten deze week onze 600e Facebookvolger verwelkomen. Minifeestje! We zijn zo blij met onze lezers.

 

Op zoek naar George

Een tijdje geleden schreven wij over Op zoek naar George. De historische zoektocht van Kim Heijdenrijk naar een gewone Nederlandse man.

De voorliefde voor geschiedenis zorgt ervoor dat de voormalig journaliste Kim Heijdenrijk zich na haar verhuizing gaat verdiepen in haar nieuwe straat. Al snel komt ze erachter dat aan het einde van deze Haagse straat ooit een berucht weeshuis stond; Huize Groenestein.

Kim gaat op zoek naar informatie en stuit op Marktplaats op een oude ansichtkaart. Het poststuk blijkt in 1916 beschreven en verzonden door de dan 13-jarige George Krul. Wat hij op de kaart aan zijn oom schrijft raakt haar. Wie was ‘Sjors’ en wat is er van hem geworden?

Maar liefst drie exemplaren van Op zoek naar George mogen wij weggeven. En het boek komt dan ook nog eens in deze prachtige cadeau verpakking naar je toe. Hiermee maak je iemand (jezelf!) vast enorm blij de komende feestdagen, hoe geweldig staat dit in een schoen of onder de boom?

 

Op zoek naar George

 

Hoe zet je die schoen?
 • Laat in een reactie weten aan wie je dit mooie boek cadeau wilt doen (dat mag ook best aan jezelf zijn hè).
 • Like je de Facebookpagina van Op zoek naar George ook?
 • En die van ons natuurlijk 😉
 • Het delen van deze win actie wordt enorm gewaardeerd.
 • Op donderdag 30 november maken we de winnaars bekend zodat de cadeautjes op tijd verstuurd kunnen worden voor de feestdagen.

Deze win actie is inmiddels gesloten.

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

34 Comments

 • JOY

  25 november 2017 at 09:02

  Wat een leuk idee nou weer! Dit boek staat sinds jullie het bespraken op mijn to-read-list. Geschiedenis, zoektocht, Den Haag. Ik zou het boek graag aan m’n broer geven. We delen de herinneringen aan de zomerweken bij tante Louk in het Bezuidenhout. Bovendien komt hij nog elke week lesgeven in Den Haag. Helaas kan ik jullie niet blij maken op Feesboek want daar doe ik niet aan…Hartelijke groet, JOY.

  Beantwoorden
 • Mariëlle

  25 november 2017 at 09:10

  Oh gaaf! Zou dit boek graag willen winnen. Ben dol op dit soort geschiedenisboeken en ben opgegroeid onder de rook van Den Haag dus extra leuk! Eenmaal gelezen gaat het boek dan door naar mijn zus en naar mijn moeder die ook dol op dit soort boeken zijn… Eeeehhh of ik geef hem kado aan mijn zus en zorg dan dat ik hem snel mag lenen 😉

  Beantwoorden
 • Bettie

  25 november 2017 at 09:31

  Ik zou heel graag dit boek zelf willen winnen. Ik koop vaak op een markt oude ansichtkaarten. Staat daar een naam op ga ik altijd speuren. Naar de naam, soms naar het adres. Ik heb er een aantal blogs aan gewijd, maar een boek zal het bij mij niet worden. Dus daarom…

  Beantwoorden
 • Dee

  25 november 2017 at 10:16

  Aangezien dit weeshuis vlakbij mijn huidige huis heeft gestaan en ik de plek dus ken, ben ik heel benieuwd geworden. Van het huis zelf heb ik nog nooit gehoord, maar een stukje plaatselijke geschiedenis vind ik altijd heel interessant! En wie weet kan ik het delen met een lokale facebookgroep die oude foto’s, verhalen en anekdotes van ons stadsdeel Loosduinen verzamelt.

  Beantwoorden
 • Mariska

  25 november 2017 at 10:19

  Wat een plaatje zo ingepakt! Ik twijfelde even of dit boek echt iets voor mij is.. Ik heb niet heel veel met Den Haag.. (wel jaren op school gezeten, dus weet er wel iets van).. maar ik vind het onderwerp zoektocht naar een gewone man aan de hand van een ansichtkaart zo tof verzonnen dat ik toch nieuwsgierig genoeg blijf!! En heg heel graag zou lezen!

  Beantwoorden
 • Xaviera Jamie

  25 november 2017 at 10:46

  Ik doe reuze graag mee voor mijn buurman op hoge leeftijd! Hij komt uit Den Haag. Iedere ochtend kijkt hij naar de tv met Haags nieuws. Hem wil ik reuze graag verrassen en daarna kan ik het boek ook lezen.

  Beantwoorden
 • heleen

  25 november 2017 at 11:58

  Dit is echt zo’n boek dat mijn moeder fijn zou vinden. Ze leest graag over vroeger en vooral over mensen van vroeger. Nu ze moeilijker loopt is het fijn om een mooi boek bij de hand te hebben. En als zij het uit heeft ga ik het lezen!
  Complimenten voor jullie blog, ik lees het heel graag, ook vanwege de fijne tips!

  Beantwoorden
 • Lianne clappers

  25 november 2017 at 13:27

  Ik zou hem heel graag lezen,leuk verhaal met onderzoek naar de plek waar je woont! Ik vind dat zelf ook leuk als ik bezig ben met stamboom onderzoek! Helaas nog niets bijzonders ontdekt,maar wie weet……..waag heel graag een kans!📕🍀🎄 Zo leuk onder de kerstboom!

  Beantwoorden
 • Marjolein

  25 november 2017 at 14:52

  Ik zet graag mijn schoen voor mijn zus, die altijd voor me klaar staat. We hebben bij elkaar aan een half woord genoeg en delen onze passies. Als we winnen, mag zij het boek eerst lezen en komt het erna wel vanzelf mijn kant op 😉

  Beantwoorden
 • Ria

  25 november 2017 at 15:14

  Een bijzonder leuke actie. De kaart viel mij gelijk op. In het kaartenalbum van mijn oma zitten kaarten die er veel op lijken.
  Voor wie ik dit wil winnen? Zelf vind ik het erg leuk, maar mijn oudste dochter maak ik met geschiedenisverhalen ook blij en haar gun ik het van harte een extraatje.

  Beantwoorden
 • Margo Stokman

  26 november 2017 at 02:32

  Ik wil mezelf heel graag dit boek kado willen doen, want ik ben herstellende van een burn-out en sinds een paar dagen kan ik me weer wat concentreren in een mooi boek, en dit lijkt me ook al zo’n prachtig boek.

  Beantwoorden
 • Jenneke van Maurik

  28 november 2017 at 07:54

  Superleuke kans, bij u was ik al lid op de FB site, bij Op zoek naar George ben ik het geworden, no 404 :-). Ik ga op de FB site delen want hoe leuk zou het zijn om met de kerstdagen een kado voor mezelf uit te kunnen gaan pakken. Vele uren leesplezier. x Jenneke

  Beantwoorden
 • Anita Janssen

  28 november 2017 at 21:16

  Ik zou het boek aan mijzelf gunnen omdat ik zo positief met mijn progressieve ziekte om ga, maar ik gun het ook mijn moeder die 24/7 mantelzorger is

  Beantwoorden
 • Machteld

  28 november 2017 at 23:35

  Tja, de vriendin waar ik gelijk aan denk bij dit boek heeft m al gelezen (en er zelfs al een blogpost over geschreven) maar ik denk dat ik er mijn moeder ook blij mee kan maken. En dan jat ..eh leen ik hem daarna wel weer van haar. 😄

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren