Pagina’s

Cadeaus voor boekenwurmen

De leukste cadeaus voor boekenwurmen

Met pakjesavond en de kerstdagen in aantocht worden her en der vast wat verlanglijstjes gemaakt. Maar laten we nu eerlijk zijn, hoe moeilijk is het nu om voor boekenwurmen een leuk cadeau uit te zoeken? Je koopt gewoon een boek toch? Of je vraagt er één? Ik heb tenminste ideeën genoeg hoor voor de mensen om mij heen.

 

Cadeaus voor boekenwurmenFotoverantwoording onderaan dit blog.

 

Zo is daar het nieuwe boek over Jane Austen vol prachtige illustraties, dat hoort gewoon bij mijn andere boeken van en over Jane op de plank. Het stoere Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes vind ik een must voor mijn eigen rebelse meisjes. De hilarische herkenbaarheid van Fowl Language wil ik stiekem bij manlief in zijn schoen stoppen (de dagelijkse vraag aan elkaar: “Fowl Language al gezien?”). En dan voor Jolanda het boek dat onderzoekt waarom de Engelsen zo Engels zijn; Stiff Upper Lips. Met de hoop dat ik het dan ook mag lenen 😉

Maar voor het geval het wel een beetje origineler mag hebben wij toch even wat verder gekeken dan alleen naar het huidige boekenaanbod.

 

Kleed aan die boeken

Ik ga nooit de deur uit zonder een boek in mijn tas. Maar ik lees ook wel eens wat anders dan een beduimelde kringloop paperback en die houd ik dan graag netjes. Hoe mooi is dan deze book sleeve? Ben je handig dan kun je er zelf eentje maken, maar ga vooral even in deze Etsy shop kijken. Prachtig gemaakt in Nederland. En zoek je toch iets voor een e-reader? Er is op Etsy vast ook iets moois om je Kobo of Kindle mee aan te kleden.

 

Gewone kleding kan natuurlijk ook

Cadeaus voor boekenwurmen

Doe mij maar een voor elke dag van de week. Hier te koop.

Altijd handig

Cadeaus voor boekenwurmen

 

Boeken en een warm drankje, dat gaat goed samen, vooral in de winter. En deze Anna Karenina mok is prachtig, Mirjam zou zelfs graag een complete Russische klassieker serie zien 😉 Spelletjes zijn ook goede cadeaus en met een literair kwartet kun je bij elk feestje aankomen. Met deze stempel is elk boek te personaliseren en de tas kan natuurlijk weer elders met boeken worden gevuld. Alles is te koop bij Savannah Bay.

En dit past natuurlijk in élke schoen

Bonnen geven afgezaagd? Maar als je nu eens van het gebaande pad afwijkt en niet de welbekende bonnen koopt, maar het een beetje anders aanpakt? Afhankelijk van het budget zou je een kwartaal- of jaarabonnement voor de bibliotheek cadeau kunnen doen. Maar ook een Bookchoice abonnement voor digitale lezers of een maand gratis luisterboeken cadeau krijgen is heel verrassend toch? Heel duurzaam en minimalistisch ook!
Op ons blog bespreken we nog wel eens boeken die in de reguliere boekhandel met de nieuwste bestellers nog wel eens moeilijk te krijgen zijn. Gewoon omdat ze niet meer in druk zijn. Bij de online tweedehands boekenwinkel AnderWereld is de kans groot dat je deze pareltjes nog wel vindt. En het leuke is dat ze ook boekenbonnen verkopen!

Boekenleggers natuurlijk!

Iedereen weet natuurlijk dat zo’n beetje alles als boekenlegger kan dienen, maar deze schattige illustraties van Oktoberdots fleuren deze decembermaand je boek toch geweldig op <3

Wat staat er op jouw verlanglijstje?

 

Disclaimer: voor dit blog zijn wij geen samenwerkingen aangegaan, zijn we nergens voor betaald of gesponsord. We hebben gewoon dingen uitgezocht die wij leuk vinden en waarvan wij denken dat andere boekenwurmen ze ook graag cadeau zouden krijgen 😉

Afbeelding Jane Austen voor Iedereen van: https://www.janeausten.nl/
Afbeelding Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes: http://www.rosestories.nl/
Afbeelding Fowl Language: https://www.facebook.com/FowlLanguageComics/
Afbeelding Stiff Upper Lips: https://www.facebook.com/boekStiffUpperLips/
Afbeelding Pride and Prejudice t-shirt: https://www.janeausten.nl/product/pride-and-prejudice-t-shirt-2/
Afbeeeldingen diverse goodies: http://www.savannahbay.nl/index.php#

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren