Pagina’s

  • Home
  • Boekige zaken
  • Hartstikke leuk hoor, kinderen en huisdieren. Maar foto’s maken? Vergeet het maar.
Asielkatten voorlezen

Hartstikke leuk hoor, kinderen en huisdieren. Maar foto’s maken? Vergeet het maar.

Laatst schreef ik een blog over mijn vrijwilligerswerk bij Dedicon. Daar reageerden sommige lezers op, dat ze ook graag zoiets wilden doen, maar dat Grave en Rijswijk helaas te ver weg waren. Dus besloot ik andere goede doelen op te zoeken, waar jullie, lieve lezers ook kunnen voorlezen.

 

Asielkatten voorlezen

En toen zag ik dat kinderen asielkatten kunnen voorlezen bij Dierenbeschermingscentrum Amersfoort, geweldig! Het blog was zo geschreven, maar de foto’s… Wij van Ogma maken al onze foto’s zelf, maar ik beschik niet over kinderen of katten. Dus appte ik Tineke, of haar dames met hun rooie kater op de foto wilden. Tuurlijk wilden ze dat! Wij doen hier niet zo moeilijk over arbeidsrecht enzo. Dit was het resultaat: Hmm…

 

Kinderen, dieren en boeken

 

Tijdens een gezellig weekendje met mijn vriend en de kids bedacht ik me dat ik natuurlijk wel kinderen tot mijn beschikking heb! Nog steeds geen kat, maar waarom zijn het eigenlijk alleen maar katten die voorgelezen worden? Niet eerlijk! De dames waren wel te porren voor een voorleessessie en ook Anne zag het helemaal zitten.

 

En toen werd het lastig

Maar toen bleek dat ook Max graag voorgelezen wilde worden uit Walt Disney’s Sprookjesomnibus. Nog maar een foto: er bewoog iemand. En daarna bewoog er natuurlijk iemand anders. Poging 3: gapende Anne. Volgende foto: Anne onvindbaar. Next: overal schoenen, terwijl de rest van het huis hartstikke netjes was. Ahum. Nog een foto: wat waren we ook al weer aan het doen? Zucht.

 

Asielkatten voorlezen

 

Maar goed, superleuk initiatief dus, van Dierenbeschermingscentrum Amersfoort. Heel erg jammer dat ik net iets boven de leeftijdsgrens zit, anders was ik zeker naar Amersfoort getuft. Overigens heeft Dierenbeschermingscentrum Amersfoort dit initiatief genomen, omdat:

Voorlezen aan asielkatten heeft een heilzame werking op kinderen. Het helpt ze bij hun leesvaardigheid, terwijl de katten gewend blijven of raken aan menselijk contact en zo hun kans op adoptie vergroten.

Meer weten of aanmelden kan via: kids@dbca.dierenbescherming.nl. Als je gaat: wel foto’s maken hè? 🙂

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren