Pagina’s

Kinderboeken

Kinderboeken voor volwassenen

Ik ben er voorstander van om regelmatig een kinderboek of young adult open te slaan. Zelf doe ik dat vaak. Om te weten waarom mijn dochter zo dol was op dat ene boek bijvoorbeeld. Of waarom dat boek de favoriet is van mijn bijna zeventienjarige. Of om te checken welk boek geschikt is om op school voor te lezen, of uit te lenen aan leerlingen. Of om te controleren of een boekverslag wel klopt. Of -en dat doe ik uiteraard het liefste- gewoon voor mijn plezier.

 

Kinderboeken

Oud en beduimeld

Er worden tegenwoordig zoveel leuke, grappige en mooie kinderboeken gemaakt. Ik ben een sucker voor mooie vormgeving en fraaie beelden, en die kun je volop vinden in de boekenwinkel. Maar ik vind het ook leuk om juist hele oude, beduimelde boeken te vinden. Zo schreef ik een hele tijd terug al eens over de vondst die ik deed in mijn schoonmoeder’s boekenkast. Onlangs kocht ik nog The True Mother Goose, een kleine replica van het origineel, gepubliceerd in 1853. Mijn favorieten van afgelopen tijd?

 

Kinderboeken

Ronja de Roversdochter, de klassieker van Astrid Lindgren.

Iets van het leven van de vrije Ronja en de beschrijvingen van de prachtige natuur, met z’n magische elementen sprak mij als kind aan, en blijft me als volwassenen fascineren. En spannend!

 

The Graveyard Book Neil Gaiman

The Graveyard Book van Neil Gaiman.

Ik schreef er al eens uitgebreid over. Ik kwam er later pas achter dat Gaiman ook Coraline heeft geschreven. Deze film is een van mijn favorieten, maar het boek heb ik nog niet gelezen. Die staat inmiddels ook op mijn lijstje.

 

KinderboekenBron: https://www.goodreads.com/book/show/18885674-the-scandalous-sisterhood-of-prickwillow-place

 

The Scandalous Sisterhood of Prickwillow Place.

Een 10+ kinderboek, dat zich in Engeland afspeelt. Op een meisjesschool. In de Victoriaanse tijd. Waar ineens mensen dood neer vallen. En de meisjes de moorden in hun eentje gaan oplossen. Moet ik meer redenen opnoemen waarom dit boek te gek is?

 

Lezen jullie ook wel eens kinderboeken, gewoon voor de lol?

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a203169bf8d0_selected-products” products=”9200000043758958,1001004006421942,1001004006825015,9200000026986573″ name=”Kinderboeken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Jolanda Lichthart, moeder, echtgenote, schrijfster, docent, lezer. Volgens Harry Mulisch zouden echte schrijvers nooit boeken lezen, en zouden echte lezers nooit een boek kunnen schrijven. Maar Harry Mulisch, Schmarry Schmulisch, ik doe het gewoon beide. Ha!

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren