Pagina’s

dikke boeken

Ogma to the rescue: dikke boeken voor lezers zonder bindingsangst

Mirjam maakte een tijdje geleden eens een goede lijst waarmee je een reading challenge een flinke opkikker kunt geven. Vluggertjes van maximaal 150 pagina’s, tussendoortjes, boeken die je heerlijk in één middag of avond uit kunt lezen. Mocht je vreselijk last hebben van bindingsangst, het te druk hebben om meer dan drie pagina’s per week of zelfs maand te kunnen lezen, dan raad ik je aan naar die lijst te gaan en het volgende artikel over te slaan.

Maar lezers die eens wat meer tijd met hetzelfde boek door willen brengen, met hun boek naar bed willen gaan, een extra grote tas hebben aangeschaft zodat er altijd een boek mee naar het werk of naar school kan moeten vooral even deze aanbevelingen bekijken!

 

dikke boeken

 

Stormvogel – Conn Iggulden

Koning Henry V – de Leeuw van Engeland – is al lang dood. In 1437, na jaren van regentschap, is de vrome en zachtmoedige Henry VI volwassen en bestijgt hij de Engelse troon. Zijn kwakkelende gezondheid en zwakke geest maken van hem een slappe koning – Henry gaat er van uit dat zijn vertrouwelingen, meesterspion Derry Brewer en William de la Pole, de graaf van Suffolf, zijn koninkrijk bestieren. Maar er zijn er, zoals Richard Plantagenet, de graaf van York, die vinden dat Engeland geleid moet worden door een sterke vorst, wil het koninkrijk overleven. Terwijl Engelse gebiedsdelen in Frankrijk bedreigd worden en er thuis geruchten gaan over opstanden, groeit de angst dat Henry en zijn adviseurs het land naar de afgrond laten glijden. Als er een huwelijk wordt bekokstoofd tussen Henry en de jonge, adellijke Française Marguerite van Anjou, wordt die angst werkelijkheid. Donkere wolken pakken zich samen boven Engeland als koning Henry en zijn volgelingen thuis en in het buitenland worden aangevallen. Wie of wat kan het koninkrijk nog redden voor het te laat is?
Deel 1 van een serie, dus daar ben je nog wel even zoet mee! Maar met de Plantagenets is het echt nooit saai!

 

His Dark Materials Trilogy – Philip Pullman

Lyra Belacqua lives half-wild and carefree among the scholars of Jordan College, with her daemon familiar always by her side. But the arrival of her fearsome uncle, Lord Asriel, draws her to the heart of a terrible struggle – a struggle born of Gobblers and stolen children, witch clans and armoured bears.
De complete trilogie beslaat maar liefst 1016 pagina’s, als dat geen urenlang leesplezier is dan weet ik het ook niet meer!!! En goed nieuws, want als je deze 1016 pagina’s uit hebt kun je meteen door met een nieuw deel in een nieuwe trilogie dat zich afspeelt in dezelfde wereld; The Book of Dust / Het Boek van Stof. Wie heeft hem al uit? 

 

De Uilendoders – Karen Maitland

Een geïsoleerd plattelandsdorp wordt geleid door een sinister bestuur van Uilenmeesters. Het is een heidense wereld vol terreur en afpersing, waar buren elkaar verraden en iedere zonde bestraft wordt met de dood. Dit leven wordt verstoord door begijnen, die net buiten het dorp een hof stichten. Waarom hebben zij wel een goede oogst? En waarom blijft hun vee wel leven, ondanks een plaag? Bittere jaloezie verandert in moordlust wanneer de vrouwen onderdak geven aan een jonge martelares. Maar dan sterft de jonge vrouw een lange, pijnlijke dood nadat ze een hostie in vlammen uitspuwt. Is er magie in het spel? Of is de vrouw een heilige, en de hostie een relikwie?
Een must read voor elke fan van het historische genre! De Uilendoders fleurde mijn zomer enorm op en ik houd mijn ogen open voor meer boeken van Karen Maitland. 

 

Runa – Vera Buck

Parijs, 1884. OP de neurologische afdeling van de enorme Salpetrière-kliniek, voert dokter Charcot experimenten uit op hysterische patiënten. Op een dag wordt het jonge meisje Runa bij de kliniek afgeleverd: een meisje dat niet vatbaar lijkt voor alle bekende behandelmethodes. De artsen dompelen haar in ijsbaden, of binden haar dagenlang vast op bed, maar niets lijkt dit diep verwarde meisje te kunnen helpen. Jori Hell, een Zwitserse student geneeskunde, ruikt een mogelijkheid om te promoveren en stelt iets voor aan dr. Charcot wat tot dat moment als ondenkbaar gold. Als eerste arts wil hij de waanzin rechtstreeks uit de hersenen van een patiënte snijden, met alle risico’s van dien. Als er door heel Parijs onheilsspelende boodschappen opduiken en kort daarna lijken gevonden worden van mensen die op schokkende wijze om het leven gebracht zijn, stelt de politie een onderzoek in.

 

22/11/1963 – Stephen King

22-11-1963, de dag dat John F. Kennedy werd vermoord en de wereld voorgoed veranderde… Wat als die fatale dag voorkomen had kunnen worden? Wat zou jij doen als je die mogelijkheid krijgt? Ga je ervoor? Grijp je die kans? Oké. Maar heb je al over de gevolgen nagedacht? Denk je echt dat de tijd zich zo gemakkelijk laat bespelen… Jake Epping ontdekt een poort in de tijd en reist naar 1958. Lukt het hem om de moord op John F. Kennedy te voorkomen? En tegen welke prijs? Jake merkt dat het verleden zich niet graag laat veranderen en dat de gevolgen onomkeerbaar zijn.
Ja, daar is hij weer hè, meneer King. Ondanks dat Mirjam haar relatie met hem nog steeds ietwat wankel is, kan ik vast nog wel wat andere zieltjes voor hem winnen 😉

Aangezien ik ze allemaal al uit heb ga ik beginnen in de ultieme big book van 2017. Mirjam raakte er maar niet over uitgepraat namelijk. Het schijnt dat ik daar chocolade bij moet eten. Dus ik ga nu eerst even boodschappen doen. Ik moet immers genoeg in huis hebben voor meer dan 1000 pagina´s.

 

Het achtste leven (voor Brilka)

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren