Pagina’s

Gejatte Verhalen

Gejatte Verhalen. Je kunt er vandaag een boek vol mee winnen!

Mijn andere helft is van plan om later achter zijn rollator door een tehuis te racen en alleen nog keihard MAIDEN te schreeuwen. (Voor degenen die niet het waarom van die Maiden niet begrijpen, klik hier.) De anonieme schrijver van Gejatte Verhalen heeft het wat mij betreft beter gepland:

Als ik ooit in het bejaardentehuis kom – wat ik overigens niet hoop, maar je weet het niet, misschien word ik tegen alle verwachtingen in heel oud – dan wil ik wel wat te vertellen hebben. De meeste opa’s en oma’s komen niet verder dan verhalen over de buurvrouw die voor de derde keer gedotterd is of wiens kat is weggelopen. Dat moet toch beter kunnen. Voor de zekerheid ben ik alvast aan het verzamelen geslagen. Allemaal anekdotes waarvan ik later ga doen alsof ik ze zelf heb meegemaakt. Ik gok erop dat mijn toehoorders dan dement genoeg zijn om niet door te hebben dat ik bij de helft van deze verhalen nog niet eens geboren was.

 

Gejatte Verhalen

 

Gejatte Verhalen

En zo begon in 2011 het blog Gejatte Verhalen. Met elke dag een verhaal uit de muziekwereld. Dat er vaak drank in het spel is zal niet als een verrassing komen, dat alle verhalen grappig zijn kan ik je inmiddels garanderen. Hier en daar zelfs hilarisch. Ook als je in je hele leven niet meer dan één concert hebt bijgewoond. Soms frustrerend, want over welke band of artiest zou de verteller het hebben? Verwacht geen lange, ingewikkelde plotlijnen. De stukjes zijn korter dan een gemiddelde column, daardoor wel uitermate geschikt om te lezen voor het slapen gaan. Of om te onthouden en in de kroeg weer door te vertellen of het je zelf is overkomen.

 

Winnen!

Wil jij nou ook goed beslagen ten ijs komen in het bejaardentehuis met genoeg sterke verhalen om elke dag indruk te maken aan de koffie/theetafel? Dan hebben we goed nieuws: we mogen een exemplaar van Gejatte Verhalen weggeven! Laat hieronder in een reactie weten dat je mee wilt doen aan de verloting. Heb je zelf zo’n stoer verhaal? Deel het gerust, maar dat is niet verplicht hoor. Alleen roepen “Ik doe mee!” mag ook. Als je de Facebookpagina van Gejatte Verhalen een like geeft (en die van ons natuurlijk) dan vinden we dat ook erg leuk. Vrijdag 10 november maken we de winnaar bekend.

En nu maar hopen dat we een beetje verspreid over het land terecht komen, anders moeten we alsnog dezelfde anekdotes aanhoren.

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

6 Comments

 • Dee

  3 november 2017 at 13:18

  Ja, ik doe graag mee!
  Als inwoner van de Beatstad heb ik ook wel een zoetsappige anekdote. Van een bandlid van Di-rect dat vroeger op school (ja, dezelfde als waar ik naar toeging) met een korte broek over een lange broek heen liep en dacht dat hij echt een nieuwe modetrend had ontdekt. Eigenlijk leek hij meer op een zwerver. Of van mijn vriendin die letterlijk met de slagwerker van diezelfde band de bosjes indook. Van de geruchten die over die drummer gingen, dat hij boterhamzakjes zou gebruiken voor…you know what.
  Dat ik ging drummen bij de drumschool van meneer Zuiderwijk en dat mijn moeder zei: telefoon voor je, het is Cesar! Das best kikke als je net 17 jaar bent! Oke, niet echt een zoetsappig verhaal, maar wel tof, toch?
  Dat ik met mijn eigen bandje op een festival speelde en dat Peter Pan Speedrock onze kleedkamer kreeg nadat wij klaar waren. Dat ze de hele koelkast vol Jack Daniels hadden leeggeroofd voor ze vertrokken. En dat ze een nummer aan ons bandje hebben opgedragen. Echt waar!

  Beantwoorden
 • Jantine

  13 november 2017 at 14:54

  Sterke verhalen zijn uiteindelijk niet mijn sterkste kant. Het sterkste verhaal dat ik kan vertellen is toch dat een presentator vroeger bij ons in de stad woonde, en dat een van mijn collega’s toen ze jong waren regelmatig bij hem achter op de brommer zat. Veel verder kom ik niet helaas, ook niet na tijden nadenken, maar nu ik gewonnen heb wil ik tenminste iets verteld hebben 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren