Pagina’s

Booktober

Booktober

Wat zei Anne van het Groene Huis ook al weer? “Ik ben zo blij dat er oktobermaanden zijn! Zou het niet vreselijk zijn als we de herfst zo maar oversloegen?”

 

Booktober

In het oktober zonnetje

Laat ik deze maand eens beginnen met alle leuke blogs die we hebben gelezen in het zonnetje te zetten. En die gaan niet per definitie over boeken (oké, maar vaak ook wel).

 • Ik ben fan van Dibbes, wie nog meer?
 • Mijn eigen kast is een rampgebied, dat hebben jullie nu gezien, maar zie dit eens! Liesbet is vast nooit een boek kwijt. Zoals ik…
 • Maken jullie wel eens een leesplanning? Astrid overtuigde mij er van de teugels weer eens te laten vieren en gewoon te genieten van wat er op mijn pad komt.
 • Collega Jolanda schreef over de hele nare dingen die er ook op een school kunnen gebeuren. Heftig, maar mooi stukje.
 • Oktober is ook woonmaand!
 • En dan was er nog zoiets als Stoptober, maar dat veroorzaakte lichte paniek bij collega Anita thuis.
 • De Kinderboekenweek was al griezelig en jullie hebben van ons nog een vleugje Halloween tegoed na het weekend, maar hier heb ik wel een ultieme spooky lijst gevonden voor jullie. Vooral leuk als het niet té eng mag zijn.
Gruwelijk Eng

Maar bij Ogma was het ook gezellig! Dankzij de Kinderboekenweek speelden kinderboeken vooral in het begin van de maand een grote rol. En kregen we veel hulp van onze favoriete gastbloggers. Ze hebben goed hun best gedaan vinden jullie ook niet?

Kinderboekenweek

 

Verder vonden jullie (volgens de statistieken) deze blogs het leukst:

 • Mijn puinhoop van een boekenkast. Of vonden jullie juist de perfecte Instagram kasten die ik liet zien zo mooi?
 • De brief van Anita aan Anne;
 • En handjes in de lucht voor Stephen King!!! Heel veel fans onder onze lezers, of niet soms? Wie heeft Schone Slaapsters inmiddels ook gelezen?
 • Slow reading, dankzij Mirjam nu helemaal trending. Denk ik… Ik doe niet meer aan Twitter 😉 Is ook heel slow!
En straks in november?

Hebben jullie afgelopen jaar een Indie boek gelezen? Een boek dat in eigen beheer is uitgegeven? Als het je goed is bevallen dan kan je het in november nomineren voor een Indie Award. Simone Lucchesi van The Black Sheep Indie en Sanne Hillemans, de schrijfster van Circus Cesaria, sloegen hun handen ineen om de handwerkende auteurs van Indie boeken te belonen. Daar hebben ze wel jullie hulp bij nodig, laat het weten als je een iemand kent die zeker voor een award in aanmerking komt. We houden jullie op de hoogte!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

5 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren