Pagina’s

De blinde masseur

Mijn blinde liefde

Boeken! Het was liefde op het eerste gezicht tussen ‘De blinde masseur’ en mij. Een blinde masseur die omringd wordt door 30.000 boeken (wie wil dat nou niet?), die voor hem op band zijn ingesproken. Een boek over boeken, met ook nog eens boeken op de kaft, kan het beter?

 

Vol verwachting

Met dit soort boeken ben ik altijd wat bang dat de liefde geen stand houdt. Te vaak teleurgesteld, vrees ik. Met ‘De blinde masseur’ leek het anders te gaan. Catalin Dorian Florescu wist me meteen te pakken met het verhaal over een file waar de hoofdpersoon in staat.

Omdat een file verbroedert, raakt Teodor, de hoofdpersoon, aan de praat met wachtenden. Zij zijn op weg naar een bruiloft, haar broer heeft na jaren zoeken eindelijk de liefde gevonden. Teodor gaat een stuk wandelen en als de auto van het verongelukte stel geborgen wordt, ziet hij een witte jurk uit de kofferbak piepen. Een trouwjurk…

 

De blinde masseur

 

Mooie woorden

Ik ben het ook met de blurp van Der Standard eens: “Als Catalin Dorian Florescu vertelt, bloeien de bladzijden.” Lees dit stuk maar eens:

“Op deze binnenplaats stond 1 grote boom, die tot aan de hoogste verdiepingen reikte. Daarin waren onze papieren vliegtuigjes blijven steken, die de vogels dan vervolgens voor hun nesten gebruikten. Zo werden de eieren op onjuiste wiskundige formules gelegd, slokten de kuikens boven aantekeningen vol fouten en piepten ze vertwijfeld boven op even vertwijfelde liefdesbrieven.

Prachtig, toch? Of deze:

“De hond had zich echter niet laten wegjagen, maar het uiteinde van zijn stok vastgepakt en eraan getrokken. Op die manier had het dier Ion naar het postkantoor gebracht, en ook later was het niet van zijn zijde geweken. Daarom was Roscata een lief mens, vond Ion, want veel mensen waren maar domme honden. ‘Zo’n hond is toch een beter mens dan de mensen die hier rondlopen,’ eindigde hij zijn verhaal.”

 

En, hield de liefde stand?

Allemaal helemaal in mijn straatje en toch stelde ‘De blinde masseur’ me teleur. Want ondanks de prachtige zinnen werd ik niet blij. Het leven dat Catalin Dorian Florescu beschrijft is zo troosteloos en zo zonder hoop, dat ik er bijna verdrietig van werd. Teodor wordt door zo ongeveer iedereen in het boek bedrogen en belogen. Alleen zijn moeder en de hond zijn eerlijk tegen hem. Ik sloeg ‘De blinde minnaar met opluchting dicht. Op naar een nieuwe liefde!

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a253d612338d_selected-products” products=”1001004004702738″ name=”Blinde Masseur” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

3 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren