Pagina’s

Het nieuwe spookhuis

De engste serie ooit! Het nieuwe spookhuis…..

De plaatselijke bibliotheek richtte een prachtige tafel in, speciaal voor de Kinderboekenweek. Een tafel vol met Gruwelijk Enge boeken die mijn dochters meteen vol enthousiasme plunderden. Natuurlijk namen ze hun favorieten voor de 100e keer mee. Maar het oog viel ook op een nieuwkomer in het griezelgenre. Tjerk Noordraven heeft namelijk ‘De engste serie ooit’ geschreven. Onze griezelexpert heeft Het nieuwe spookhuis gelezen, het eerste deel in deze serie en ik heb haar daar eens stevig over aan de tand gevoeld.

 

Het nieuwe spookhuis

Waarom heet het boek ‘Het nieuwe spookhuis’?

Het heet zo omdat de vader van Nera zelf de baas is van een spookhuis op de kermis en op een dag komt er een nieuw spookhuis te staan.

Waar gaat het boek over?

Nera gaat kijken bij het nieuwe spookhuis en dan ontdekt ze dat de wezens in het spookhuis echt zijn. De vampier, de mummie, de faun en de driekoppige hond zijn echt!

Klinkt spannend!

Ja! En dan gaat ze helpen de wezens te bevrijden. Behalve de hond, want dat is een slechterik.

Is het boek ook Gruwelijk Eng?

Nee, maar wel heel leuk. Omdat er een vampier in zit. En een faun net zoals in Narnia, dat zie je niet zo vaak. Het ziet er ook mooi uit, omdat de achtbaan er als wenkbrauwen uitzien en het reuzenrad en de volle maan er uit zien als ogen. Het spookhuis zelf is de mond en ziet er best wel eng uit. (Kijk ook vooral even op de website van De Engste Serie Ooit, waarop deze geweldige vormgeving is doorgevoerd.)

 

Het nieuwe spookhuis

Dit is nog maar het eerste deel in de serie. Ga je de rest ook lezen als ze uitkomen?

Absoluut! Het eerste woord dat ik hier in las was al geweldig.

Heb je ook een favoriete personage? En wat vond je het engste stuk uit het boek?

Dragos de vampier. Hij is aardig en ik vind het super knap dat hij zijn vrienden niet bijt. Het spannendst vond ik de verhalen van hoe de nare man de wezens gevangen heeft genomen.

Zelf vind ik kinderboeken lezen heerlijk tussendoor, dus nadat dochterlief Het nieuwe spookhuis had verslonden ging ik er ook eens gezellig mee op de bank zitten. Oh leuk! Het verbaast mij dat mijn dochter de achtergrond verhalen het leukste vond (of misschien toch niet, want ik houd daar ook altijd zo veel van), want de laatste hoofdstukken zijn écht behoorlijk spannend. Of het de belofte Engste Serie Ooit waar maakt hangt waarschijnlijk af van je griezel ervaring. Lees genoeg en je krijgt van weinig meer de bibbers, maar is dat het belangrijkste? Ik denk het niet, als ik zie hoe blij mijn dochter riep dat ze meer wilde lezen over Nera en haar enge vrienden.

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren