Pagina’s

Charlie the Choo-Choo

Charlie the Choo-Choo, voor wie echt wil griezelen

Wisten jullie dat Stephen King een kinderboek schreef onder een pseudoniem? Nee, ik dus ook niet, ik hoorde van mijn Stephen King verslaafde collega over dit boek. Onder de naam Beryl Evans schreef hij het boek Charlie the Choo-Choo. Voor de Dark Tower fans onder ons (de epische serie die King schreef, recentelijke verfilmd met Idris Elba en Matthew McConaughey in de hoofdrollen) zal de naam Charlie the Choo-Choo niet vreemd klinken. Deze trein komt daar namelijk in voor. Hoofdpersoon Jake koopt het boek van Beryl Evans, maar eigenlijk vertrouwt hij Charlie niet… Een prima boek voor de Kinderboekenweek met het thema Gruwelijk Eng toch?

 

Charlie the Choo-Choo

 

Het klinkt erg onschuldig

Het kinderboek gaat over de trein Charlie en zijn trouwe ingenieur Bob. Bob heeft een groot geheim, namelijk dat zijn trein Charlie leeft! De oude locomotief is Bob’s beste vriend en dit verhaal gaat over hun vriendschap, loyaliteit en hard werken.

Stephen King schreef zelf een review voor het boek. “If I were ever to write a children’s book, it would be just like this!” De illustraties van Ned Dameron geven je behoorlijk de kriebels, want echt lief ziet Charlie er niet uit. Het past daarom wel weer helemaal bij het idee dat opkomt bij de naam King. Dus hoewel ik het een leuk boek vond om zelf te lezen zou ik het niet zo gauw voorlezen aan mijn 4 en 7 jarige kinderen. Jake Chambers had gelijk, die trein deugt niet.

 

Charlie the Choo-Choo

Pop-up boek

Het is trouwens niet de eerste keer dat Stephen King zijn teentjes gedoopt heeft in de “kinderboekenwereld”. Hij bracht eerder een pop-up versie van het boek “The girl who loved Tom Gordon” uit in 2004. Dat boek gaat over de 9 jarige Trish die verdwaald raakt in het bos en daar moet overleven. Het origineel is niet bepaald geschikt voor jeugdige lezers, dus hoe het met dit pop-up boek zit?

 

Mijn leeslijstje is nu aangevuld met deze speciale uitgave! Waar haal ik die vandaan?!

 

Simone van Noort, ofwel tante Poppedeintje. Ik ben een moeder van 2 kids die graag leest, maar er de laatste jaren veel te weinig tijd voor had! Getrouwd met een hele lieve metal bassist. Bofkont ben ik! Herstellend van een burn out schrijf ik over het wel en wee in het leven waarvan ik mijn prioriteiten her- euh… prioriteer. Dan ben ik ook nog aspirerend kinderboeken schrijfster en pedagogisch medewerker.

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren