Pagina’s

Herfst

Life starts all over again when it gets crisp in the fall

Het was september en we gingen weer helemaal los met frisse, nieuwe blogs op Ogma. Doei reruns! En niet alleen wij zijn terug van weggeweest, ook de herfst sloeg keihard toe. Ik liep de eerste twee schoolweken vrijwel non stop in een regenpak rond. Mocht het klimaat hier in Nederland zo blijven dan hoop ik dat ze toch eens wat charmantere regenkledij gaan ontwerpen zeg. Maar oh, de zaligheid van binnen zitten met een heerlijk boek terwijl de regen tegen de ruiten slaat. Van Mirjam mag dit zelfs ‘s zomers wel 😉

 

Herfst

Dé quote van F.Scott Fitzgerald als blogtitel, een geweldige boekenlegger van Oktoberdots en over deze titel van Lucy Worsley gaan jullie deze herfst zeker meer lezen!

 

Weer of geen weer…

Wij gingen er wel op uit hoor! Zoals jullie weten leest Mirjam nog wel eens een boek over Rusland. Waarom? Dat legde ze in dit blog heel mooi uit. Daarom gingen we samen nog snel even naar de expositie over de Romanovs in de Hermitage die helaas nu niet meer te zien is. Je hebt wat gemist! Het was prachtig.

Het laatste woord over de Romanovs is nog niet gezegd op Ogma, in de tussentijd is hier een zoethoudertje (voor de Netflix abonnees, daar kun je de docu ook bekijken). Ook de groetjes uit Italië natuurlijk! We willen graag nog wel het verhaal over dat slapen op straat Mirjam.
Dan was er natuurlijk nog de lezing van Karin Quint over Het Engeland van Jane Austen waar ik met Jolanda naartoe ging. Het gezinsuitje van de maand was de mooie expositie van het werk van Jan Kruis in het Stripmuseum in Groningen. Echt een aanrader. En het goede nieuws is dat deze expositie is verlengd tot en met 7 januari 2018. Of deden we dat nog in augustus? Nou, ik vind het toch het vermelden waard, gaat dat allen zien.

 

Heel veel Stephen King

Ik begon deze maand heel lief met een lijstje vol romantiek in het werk van de familie King, maar september was voor ons écht King maand! Zo ging ik naar de verfilming van The Dark Tower. Dat kon ik veilig doen, want ik heb de boeken nog nooit gelezen… Zo dat is er uit. Ik, de fan van Stephen King heeft zijn magnus opus nog nooit gelezen. Daar gaat nu verandering in komen, want ik vond de film leuk. Heel erg leuk! Met verwijzingen en grapjes naar ander werk van King die mij meteen opvielen en waardoor ik mij iets minder slecht voelde over mijn gebrek aan Donkere Toren ervaring. Simone ging ook naar de bioscoop:

 

It

You´ll float too!

 

Haar oordeel? ‘Vermakelijk, met goede schrikmomenten, maar het haalt het niet bij de miniserie uit de jaren 90. Tim Curry als Pennywise is zoooooo veel enger.’ 
Nou, misschien dat ik dan toch nog durf te gaan? Verder kreeg ik van The House of Books een recensie-exemplaar van Schone Slaapsters, het nieuwste boek van King dat hij samen met zijn zoon Owen schreef. Reden voor een mini happy dance!

 

Een paar hoogtepunten op een rijtje:

Neem er thee of koffie bij, want hier heb ik nog een fijne lijst met leesvoer voor jullie. Een paar hoogtepunten van zowel ons als andere leuke sites:

  • Het Lagom leven van Mirjam viel bij jullie in de smaak. Het best gelezen blog van de maand!
  • Maar ook de ploeterboeken werden welkom ontvangen.
  • Net als Colin Firth, maar ja… Colin Firth <3
  • Chantal van het blog Hoofdstuk12 is een nieuw blog gestart speciaal over Italiaanse literatuur; Letteratura.
  • Ik ontdekte een nieuw favoriet blog! En in dit artikel geeft ze een paar filmtips zodat jij je komend weekend niet hoeft te vervelen. Ga snel kijken bij My Inner Victorian.

 

Even vooruit kijken

Volgende week gaat de Kinderboekenweek weer van start. Natuurlijk besteden wij daar ook aandacht aan, bijna de gehele redactie van Ogma heeft kinderen. En raad eens? Die houden dus ook allemaal van lezen. Toeval? Nee hoor, indoctrinatie 😉

Weer of geen weer…

Wij gingen er wel op uit hoor! Zoals jullie weten leest Mirjam nog wel eens een boek over Rusland. Waarom? Dat legde ze in dit blog heel mooi uit. Daarom gingen we samen nog snel even naar de expositie over de Romanovs in de Hermitage die helaas nu niet meer te zien is. Je hebt wat gemist! Het was prachtig.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren