Pagina’s

Het Engeland van Jane Austen

Hoe kan je nu beter een druilerige zondagmiddag besteden dan in een boekwinkel, bij een lezing over Jane Austen? (Met High Tea!) Uuuuhhhhhh…. dat is toch onmogelijk? Dat vonden Jolanda en ik dus ook. We waren er dan ook als de Regency kippetjes bij toen we de aankondiging van Boekhandel Van der Velde voorbij zagen komen dat Karin Quint van de website janeausten.nl een lezing zou gaan houden bij hun vestiging in Leeuwarden.

 

Jane Austen lezing Karin Quint

 

Het Engeland van Jane Austen

Karin Quint is de schrijfster van een bijzondere reisgids. In Het Engeland van Jane Austen heeft zij alle plekken verzameld die belangrijk waren voor Jane Austen. Het plaatsje waar zij is geboren en opgegroeid, alle huizen en bezienswaardigheden die zij in Bath bezocht natuurlijk, waar ze woonde, logeerde, waar ze stierf en waar ze ligt begraven. Maar ook de plaatsen zoals die zijn beschreven in haar boeken en de filmlocaties van al die prachtige kostuumdrama’s die op haar werk zijn gebaseerd. Dit alles wordt opgeluisterd met mooie foto’s én passages uit Jane’s boeken en brieven. Ik kan me zo voorstellen dat als je in Portsmouth bent, met de reisgids in je hand en je leest daarin een stukje uit Mansfield Park over de stad, dat je Jane Austen beleving net even wat levendiger wordt.

 

Een lezing met lekkers

Tijdens de lezing nam Karin ons mee langs een aantal hoogtepunten uit haar reisgids, maar vooral uit het leven en werk van Jane Austen. Stiekem was ik best een beetje trots op hoeveel ik nog wist van alles wat ik ooit over en van Austen heb gelezen en gezien. Jolanda en ik leerden elkaar weer wat beter kennen (zij begon met Pride & Prejudice, ik met Sense & Sensibility, zij is een Mr. Darcy liefhebber, ik vind dat we Captain Wentworth wel eens wat meer aandacht mogen geven) en genoten van een verhaal vol leuke anekdotes en zalige hapjes.

 

Jane Austen lezing Karin Quint

 

Een goed teken is altijd als ik vergeet om foto’s te maken. Of te druk ben om de tijd te nemen om goede foto’s te maken. Dat is wel een beetje jammer voor jullie helaas. Daarom verklap ik maar dat het vijvertje waarin Mr. Darcy in de miniserie uit 1995 sprong niet zo eenvoudig te bereiken is. Volgens Karin moet je heel wat kilometers en schapenstront trotseren voordat je dit stukje Engelse natuur kunt aanschouwen. Colin Firth wordt niet meegeleverd.

 

Mag ik een handtekening?

En kan ik het dan laten om Het Engeland van Jane Austen te kopen en te laten signeren? Nee dus. Ik ben al druk bezig om mijn voorjaarstrip naar Londen een Austen tintje mee te geven. En tot die tijd herlees ik mijn geliefde Penguin omnibus, want zoals ze zelf al zei in Northanger Abbey; “The person, be it gentleman or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid.”

 

Het Engeland van Jane Austen

 

Karin geeft deze gezellige lezing ook nog in Zeist en Den Bosch, kijk hier voor meer informatie. Hopelijk kun je nog een plekje bemachtigen.

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren