Pagina’s

Wild Cheryl Strayed

Wild

Mij hoor je niet klagen over een regenachtige zomer, ik houd er wel van. Van mij hoeven die tropische temperaturen niet, het liefste zit ik met een goed boek en iets lekkers op de bank. Ik hoef dus ook niet zo nodig naar Barbados, de Antillen of India. Delhi belly, hurktoiletten, ingewanden op mijn bord? Nee, merci.

 

Wild Cheryl Strayed

 

Leedvermaak?

Ik lees er wel graag over! Ik kan me enorm vermaken met de ontberingen van een ander. Niet uit leedvermaak, heus niet. Misschien wel uit bewondering, want ergens zou ik bijvoorbeeld best naar Santiago de Compostella willen lopen. Als het maar niet zo vaak regende en niet zo ver weg was. En je niet al je bezittingen op je rug moest dragen.

Op vakantie in het mooie Drenthe vond ik toch Wild van Cheryl Strayed? Als je het over ontberingen hebt… My goodness. Wat denk je van een trektocht van 1700 kilometer? Met een veel te zware rugzak, zonder enige voorbereiding, helemaal alleen. Op een ontmoeting met een beer, ratelslang en wat andere beesten na. En vooruit, af en toe wat andere hikers.

 

Luxe resort?

Opeens lijken die groepsaccommodaties waarover ik in een ander wandelboek las best comfortabel. Want Cheryl bracht de meeste overnachtingen in haar eenpersoonstentje door. Dat ze dus zelf na een dag sjouwen op moest zetten. Hmm… Een douche? Vergeet het maar, ze badderde in de rivier. Of helemaal niet. Toilet? Laat ik het daar maar niet over hebben.

Sommige reisboeken worden op een gegeven moment wat saai, maar Strayed wist mij alle 379 pagina’s te boeien. Met verhalen over haar te kleine schoenen, waardoor ze maar liefst 6 teennagels verloor(ie!), de boeken die ze onderweg leest en verbrandt (erg!) en de aanleiding voor haar tocht: het overlijden van haar moeder.

 

Drank en drugs

Als haar moeder aan kanker overlijdt, gaat het helemaal mis met Cheryl: ze scheidt van haar beste vriend en probeert haar verdriet te vergeten met foute mannen, alcohol en drugs. Gelukkig wordt ze er niet van en ze besluit het Pacific Crest Trail te gaan lopen. Ze verkoopt al haar bezittingen en gaat het gewoon doen. Ook al heeft ze geen idee, ze doet het toch maar. Stoer!

Ik spendeerde een weekend met Cheryl. Terwijl zij in ongewassen kleren, met steeds minder teennagels met op haar rug Monster, haar veel te zware en grote rugzak de elementen trotseerde, zat ik in het tbc-huisje in Drenthe met een kop thee. Of een wijntje. Op een uitstapje naar de hunebedden na, las ik Wild in een keer uit. Dat kwam niet alleen door de ontberingen waarover ze schreef, dat kwam ook door haar schrijfstijl, die heel erg prettig is. Dus… Als je Cheryl ergens tegenkomt: meenemen en lezen! Trouwens, de film niet kijken, hoor. Het boek is veel mooier!

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a2e84fc3ba0d_selected-products” products=”9200000030255422″ name=”Wild” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren