Pagina’s

Het geheime leven van een ploetermoeder

Drie boeken voor moeders die het even niet meer zien zitten

Kinderen; het mooiste dat mij ooit is overkomen! Ook het meest vermoeiende…. Even heel eerlijk, soms heb ik zwaar behoefte aan een vakantie van het moederschap. Gewoon eens genieten van een hete kop koffie of thee. Want vooralsnog moet er altijd iemand iets van me als dat bakje op het lekkerst is. Die chocoladereep niet hoeven delen. Jezelf niet vergeten te fatsoeneren als je de deur uit moet (hoe vaak ik op het plein sta met ongekamde haren? Ik ben gestopt met tellen.) Uitslapen! Eén ochtend uit mezelf wakker worden en me nog eens lekker om kunnen draaien in mijn warme bed. “Ja maar dat kan op Moederdag!” zeggen ze dan. Yeah right, juist dan staan ze om 6 uur al op je brakke lijf te springen met hun knutsels. En dan die eindeloze berg wasgoed en rommel…..

 

Goed nieuws voor alle moeders die het niet meer zien zitten!

Ik mag niet klagen hoor, ze zijn gezond, meestal lief en op school gaat het best prima. Maar je weet wel, zonder publiek poepen, da’s toch ook wat waard hè? Maar goed nieuws voor alle moeders die het niet meer zien zitten! Je bent niet de enige. Rotdag gehad? Gooi ze vroeg op bed en pak er één van deze grappig herkenbare boeken bij.

 

Heb je alles gehad

 

Heb je alles gehad – T.H. te R.

Deze cartoons zijn zoooooo herkenbaar. Zooooo praktisch ook om te lezen als je toch nog steeds wordt onderbroken door een hartendiefje of twee, drie. Over het leven van een zorgzame moeder dat niet over rozen gaat, ook al is het leven met kinderen mooi. We schreven eerder een recensie over de grappige tekeningen én interviewden de vrouw achter de humor; T.H. te R!

 

Wine-Up

 

Wine-Up – Yvanka van der Zwaan & Mieke Kosters

Columns over het fantastische rotleven van drie veertigers. Met pubers, kinderen, mannen die zich aanstellen als ze ziek zijn, oh ja ook nog een carriére en hangende tieten. En wijn natuurlijk, hoe wil je dit anders allemaal een beetje dragelijk maken? Ik vind ze werkelijk hilarisch, lees hier maar. Drink er een lekker wijntje bij en geniet. Mocht je na een lange dag te moe zijn om nog te lezen; er is ook een tv serie gemaakt gebaseerd op de blogs; Bitterzoet.

 

Het geheime leven van een ploetermoeder

 

Het geheime leven van een ploetermoeder – Fiona Neill

Normaal ben ik niet zo van de chicklit, maar de belevenissen van ploetermoeder Lucy Sweeney deden mij grijnzen. Blijkbaar kan het nog veel erger dan het potje dat ik er soms van maak. Het draait voornamelijk om chaos, chaos, chaos en een verliefdheid op het schoolplein, waardoor het plot soms wat uit het zicht raakt, maar de incidenten an sich zijn hier en daar hoogstvermakelijk! Wat mij doet besluiten met de vraag:

Wat is jullie meest gênante ploetermoeder/vader moment?

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren