Pagina’s

Horns Joe Hill

De romantische kant van de familie King

Inmiddels zijn we al tot de conclusie gekomen dat de boeken van Stephen King helemaal niet eng zijn of juist wél en vol zitten met zinloos dierengeweld. Voorlopig zijn jullie nog niet af van een flinke dosis King op Ogma. Hij wordt dit jaar namelijk 70 jaar, dus feest! En er verschijnt ook nog eens een nieuw boek, dat hij samen met zoon Owen schreef. Ja alle King mannen schrijven (Tabitha King, de echtgenote van Stephen ook, maar oei, daar heb ik nog nooit wat van gelezen, kom ik nog op terug, goed?), ook Joe Hill heeft al een mooie rij bestsellers op zijn naam staan. En weet je, die King mannen, ze hebben zo ook best hun gevoelige, romantische kant hoor.

 

Horns Joe Hill

 

Horns – Joe Hill

Ze waren perfect voor elkaar. Of zoals Ig (kort voor Ignatius) zelf zegt, Merrin bracht het beste in hem naar boven en eigenlijk was ze te goed voor hem. Eigenlijk vindt iedereen Merrin te goed voor Ig. Maar geluk is niet voor eeuwig en als Merrin wordt vermoord wijst iedereen Ig aan als dader. Hij blijft volhouden onschuldig te zijn en als er vanuit het niets opeens een paar horens uit zijn hoofd groeit, voldoet hij aan het beeld dat mensen van hem zien. Maar met de horens komt ook een bijzondere kracht, niemand kan liegen waar Ig bij is. Met dit nieuwe, onverwachte wapen gaat hij op zoek naar de moordenaar van zijn geliefde. Ondanks dat alles om hem heen in lijkt te storten blijft hij vast houden aan de liefde tussen hem en Merrin, in de hoop haar terug te vinden in zijn herinneringen. Heel goed verfilmd ook met Daniel Radcliffe als Ignatius.

 

Lisey’s Verhaal – Stephen King

Een weduwe ruimt de studeerkamer van haar overleden man op, de beroemde schrijver Scott Landon die twee jaar eerder overleed. Midden in dit moeizame proces wordt ze geconfronteerd met twee heftige gebeurtenissen. Haar zus krijgt een hevige depressie, het is aan Lisey om alles te regelen. En ze wordt gestalkt door een enge fan van haar man. Ze komt er achter dat Scott al voor zijn dood een plaats in een goede inrichting heeft geregeld voor haar zus, hoe wist hij hier dat dit nodig zou zijn? Ondertussen wordt Dooley, de fan, steeds gevaarlijker en duistere geheimen van Scott worden onthuld. Het heden wordt afgewisseld met het verleden, waarbij 25 jaar huwelijk, een andere dimensie en gestoorde gekken lekker los gaan.

 

Bag of Bones – Stephen King

(Om maar te eindigen met nog een weduwnaar. Mijn gevoel voor romantiek is misschien een beetje morbide.) Als Bag of Bones opent is Mike zijn vrouw Jo al dood, maar de beschrijvingen van hun relatie, de momenten die zij samen beleefden; ze lopen over van liefde. Vier jaar na dato besluit hij zijn angsten en verdriet aan te pakken en hij verkast naar hun zomerhuisje aan het meer. Hier ontmoet hij de jonge weduwe Mattie en haar driejarige dochter Kyra. De schoonvader van Mattie is een rijke, machtige man die er alles aan doet om de voogdij over Kyra te krijgen. Maar hij heeft niet gerekend op de plotselinge psychische band tussen Mike en Kyra, en de hulp van Jo, die zelfs na haar dood haar man beschermd. Gooi daar dan nog een wraakzuchtige geest en een dorpsvloek tegenaan en het wordt allemaal behoorlijk spooky. Toch draait het hier voornamelijk om liefde, en hoever iemand kan gaan om een geliefde te beschermen.

 

Schrijven over grote liefdes, dat kunnen ze dus wel. Voor een goede en-ze-leefden-nog-lang-en-gelukkig zal je alleen je heil ergens anders moeten zoeken…

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren