Pagina’s

Zomerlezen: Nog één keertje dan voor de herfst

Het ging natuurlijk daverend mis met die mooi uitgedachte leesstapel voor de zomer. Dus vandaar, ook al is het al bijna herfst, nog een laatste aflevering van Zomerlezen. Over hoe ik uit de bocht vloog met mijn TBR lijstje.


The Windup Girl – Paolo Bacigalupi

Ik lag nog steeds keurig op schema en nam heel gezellig het boek waarin ik op dat moment aan het lezen was overal mee naartoe. Terug in de tijd bijvoorbeeld, naar het Pleistoceen. Best toepasselijk voor een dystopische thriller waarin ze oerwezens gebruiken om het zware werk te doen. Terwijl de kinderen Dinoland onveilig maakten zat ik heerlijk op een terras te lezen. Dat gebeurt niet zo vaak, die momenten moet je koesteren.

 

 

Dolende Geesten – Charles Palliser

En hier ging het mis, Dolende Geesten heeft mij deze zomer genekt. Zo’n boek waarvan je weet dat het geniaal is. Geweldig geschreven proza, en er zit een fantastische plottwist in, dat moet wel. En hoewel de titel misschien een griezelroman doet vermoeden, de stijl gothic romance wordt genoemd en er een spookverhaal centraal staat is er niets engs aan. Historische detective is misschien een betere benaming. Denk ik. Want ik heb hem nog steeds niet uit. Dolende Geesten vergt toewijding, doorzettingsvermogen en concentratie. Iets waar het mij deze zomer aan ontbrak. Maar het is niet voor niets Jolanda’s lievelingsboek. Dus neem ik voor dit verhaal maar de tijd. Gewoon af en toe een stukje als het rustig is om mij heen.

 

Eliza Rose – Lucy Worsley

Waar ik dan zoal mee vreemd ging? Met een jeugdboek van mijn nieuwe obsessie, Lucy Worsley. Inmiddels heb ik bijna alle docu’s die er van haar op Youtube zijn te vinden al gezien dus trakteerde ik mijzelf op een van haar fictie boeken. Eliza Rose is het nichtje van Katherine Howard. En Katherine Howard was de vijfde vrouw van Henry VIII. Kennen jullie de manier om zijn zes huwelijken te onthouden? Divorced, beheaded, died, divorced, beheaded, survived. Nummer vijf is dus…. Lucy schrijft net zo vlot en vermakelijk als ze presenteert. Wat een heerlijk boek. We gingen een dag naar het zuiden des lands en ik kon onderweg heel veel lezen.

 

Anne of Green Gables – L.M. Montgomery

Ook Neal Stephenson heb ik laten liggen. Afgelopen zomer wilde ik blijkbaar ongecompliceerd leesvoer. Mijn oudste dochter en ik keken samen de serie over Anne met een E op Netflix en werden een beetje verliefd op Anne. En yes, ik vond Anne in het Engels bij de kringloopwinkel. Wat de dochter dan weer niet zo amusant vond, want zij wilde het boek ook lezen. Maar ze is in oktober jarig hoor, dan weet ze vast wat ze op haar verlanglijstje kan zetten. Anne dus. Op papier is ze nog leuker. Net zo eloquent, minder dramatisch en meer dat vintage gevoel. Toevallig zat het boek in mijn tas toen dochter en ik samen ook een beetje vintage gingen in een museum. Ik denk dat Anne haar fantasie overuren zou hebben gedraaid bij deze jurk. Binnenkort meer over Anne! Want Anita mocht de Nederlandse vertaling lezen van Uitgeverij Karmijn. De bofkont 🙂

Zo, dan ga ik nu fijn lezen waar ik zin in heb. Ik heb eventjes mijn buik vol van challenges en leeslijstjes 😉

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren