Pagina’s

Zomers Shoppen

Zomerlezen: Zomers shoppen

Het was zomer! En ik heb een hele hoop dingen gedaan. Zo ben ik naar Engeland geweest (North Yorkshire om precies te zijn) en heb daar Waterstones bezocht. En euh, niet alleen bezocht maar ook iets meegenomen natuurlijk. Een perfect excuus voor een blog over zomers shoppen op Ogma dacht ik zo!

 

Zomers Shoppen

 

Bridget Jones’ Baby

Ik ben dol op de boeken van schrijfster Helen Fielding. Bridget Jones’ Diary maakte me altijd aan het lachen, en na het boek “Mad about the Boy” te hebben gelezen vond ik deze bij Waterstones en kon ik het niet laten om hem mee te nemen. In dit boek raakt Bridget zwanger terwijl ze denkt dat ze onvruchtbaar is. Ze heeft één probleem… wie is nu de vader? De lieve, romantische Mark Darcy of de losbandige, sexverslaafde Daniel Cleaver?

Hoewel dit het vierde boek in de rij is valt het eigenlijk tussen deel twee en drie in. Ik ben erg benieuwd want ik heb dit boek nog niet gelezen. Ik heb de verfilming niet gezien maar dit deel schijnt niet hetzelfde verhaal te zijn als in de film. Hugh Grant wilde de rol van Daniel Cleaver niet een derde keer spelen. Overigens vind ik zelf dat Patrick Dempsey een prima vervanging is.

 

Zomers Shoppen

 

13 Minutes

“I was dead for 13 minutes and now I want to know why”, is de volledige titel van het boek. Het boek, geschreven door Sarah Pinsborough, is een psychologische thriller die volwassenen van elke leeftijd geboeid kan houden.

De kracht van manipulatie, angsten, en de waarheid maakt dat we vragen gaan stellen over onze eigen relaties met mensen. Wat weten we nu eigenlijk echt over elkaar?

Dit boek nam ik mee op vakantie naar Italië, maar over die vakantie vertel ik je meer in een vakantie blog. Ik kan je wel vertellen dat ik tot op de laatste pagina geboeid heb kunnen lezen, wat een heerlijke thriller met genoeg twists om de spanning er in te houden.

 

Zomers Shoppen

 

Harry Potter the Hufflepuff edition en het Harry Potter notitieboek

Ja, euh… guilty pleasure natuurlijk. Als een echte fan kan ik dit toch niet laten liggen. Hij pronkt nu mooi op mijn plank naast het servies dat ik van Tineke heb gekregen en het notitieboekje erbij. Die ga ik overigens nog wel in gebruik nemen. Een prachtig gebonden boekje dat ik mooi mee kan nemen in mijn tas om ideeën en gedachten in te krabbelen.

 

Simone van Noort, ofwel tante Poppedeintje. Ik ben een moeder van 2 kids die graag leest, maar er de laatste jaren veel te weinig tijd voor had! Getrouwd met een hele lieve metal bassist. Bofkont ben ik! Herstellend van een burn out schrijf ik over het wel en wee in het leven waarvan ik mijn prioriteiten her- euh… prioriteer. Dan ben ik ook nog aspirerend kinderboeken schrijfster en pedagogisch medewerker.

2 Comments

 • Jolanda

  4 september 2017 at 20:09

  Mooi he, die gekleurde uitgaves van de Harry Potter boeken! Dochter en ik hebben ons er ook aan staan vergapen bij Waterstones in Engeland (in Schotland in ons geval). Maar ja, we hebben er geen gekocht. Vond het toch te moeilijk om hetzelfde boek te kopen die we al hebben maar dan in een andere uitgave. Maar het was wel moeilijk om het niet te doen. We mochten van onszelf iets anders kopen, dat was dan weer een troost 😉
  Het notitieboekje is ook mooi!!

  Beantwoorden
  • Ogma

   5 september 2017 at 12:19

   Ik kocht er wel één en toen zag ik later nog de hardcovers…. Zo mooi, maar het verhaal is hetzelfde hè 😉. Troost boeken vind ik een mooi concept trouwens. Wat kochten jullie? ~Tineke

   Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren