Pagina’s

Groetjes uit Drenthe

Zomerlezen: Groetjes uit Drenthe

Wij vierden onze zomervakantie in Drenthe. Ik had me zorgvuldig voorbereid, kijk maar:

 

Groetjes uit Drenthe

 

Best ambitieus, dat wist ik natuurlijk. We gingen namelijk maar een week en we zouden ook nog wel wat andere dingen gaan doen. Wat mijn medereizigers niet wisten, was dat dit mijn belangrijkste reden was om onze accommodatie te boeken:

 

Groetjes uit Drenthe

 

Een verdwenen vrouw en een heerlijk huisje

Een tbc-huisje*! Perfect om me terug te trekken met een boek. En met Anne natuurlijk. Fanatiek begon ik met het eerste boek van Patricia Wentworth, ‘Een vrouw verdween’. Wentworth was een tijdgenote van Agatha Christie en schreef dit boek 2 jaar voordat Christie Miss Marple schiep. Wentworth’s hoofdpersoon heet Miss Silver, een gepensioneerde gouvernante die met haar scherpe verstand de meest ingewikkelde moordzaken oplost.

 

Groetjes uit Drenthe

 

Miss Silver is leuk! Ik las ook nog ‘Onschuldig veroordeeld?’ van haar en het is de perfecte vakantielectuur. Best wel spannend, maar niet bloederig, Miss Silver is heel sympathiek en de boeken geven een mooi tijdsbeeld van Engeland in de jaren 50. Ze zijn dus wel wat gedateerd, maar ach, er zijn ergere dingen.

Daarna hield ik me aangenaam bezig met de heer Poirot en op Internationale Kattendag las ik ‘Poespas’ van Carmiggelt. Ik bevond me dus letterlijk en figuurlijk in een andere omgeving!

 

Internationale Kattendag

 

Even de stapel aanvullen

En toen ging ik even naar de kringloop. Vanwege mijn boekenkast met zo’n 200 ongelezen boeken was ik daar al een hele tijd niet meer geweest, maar hey, ik was in Drenthe, onontgonnen gebied! Dat moest natuurlijk onderzocht worden. En het regende, hele goede reden. 😉

 

Groetjes uit Drenthe

 

En ik had mazzel! Want daar stond zomaar ‘Wild’ van Cheryl Strayed, een boek waar ik al langer naar op zoek was. En de rest van de stapel dus. Plus een lekker warm vest, geen overbodige luxe deze zomer. 😉 Die vondsten gooiden mijn tbr-stapel wel door de war. Want natuurlijk moest ik meteen in mijn nieuwe boeken gaan beginnen. ‘Wild’ is net zo fantastisch als ik verwacht had, daarover dus binnenkort meer. En wat hebben jullie op vakantie gelezen?

*Voor de Tweede Wereldoorlog was tuberculose (tbc) een van de meest voorkomende ziektes. Tuberculose was zeer ernstig en ook erg besmettelijk, waardoor veel mensen overleden. De ziekte was slopend en slecht te behandelen. De enige remedie in die tijd was goed eten, frisse lucht en veel rust. Veel patiënten gingen naar een sanatorium, maar er stonden ook tbc-huisjes bij mensen in de tuin. Die huisjes konden gedraaid worden, zodat de patiënten altijd in de zon konden liggen.

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren