Pagina’s

Hoofdstuk 6

Gevaarlijk Dubbelspel – Episode 6

Veel tijd heeft Esther niet om hierbij stil te staan. De vader van Marianne is gearriveerd. Jochem brengt hem naar de werkkamer van Esther. De vader zit met hangende schouders tegenover haar. Het felle licht maakt de man nog fletser en kleiner. Esther doet de bureaulamp uit. Sommige besprekingen kunnen het licht niet zo goed verdragen.
Meneer van Zuilen, waarom bent u alleen gekomen?’
Mijn vrouw zit er helemaal doorheen. Ze kan gewoon niet meer.’
We vinden het ook niet fijn dat we u steeds lastig moeten vallen, maar er zijn een aantal zaken die niet kloppen.’
Nog voor Esther is uitgesproken slaat de man de handen voor zijn ogen. Hij huilt.
We hebben er een puinhoop van gemaakt en nu is ze weg. Echt weg.’
Esther en Jochem wisselen een blik van verstandhouding.
Hoe bedoelt u, echt weg?’
Marianne, ze is verdwenen. We hebben haar zo goed proberen te helpen, maar we zijn ook maar twee gewone mensen. Het was haar idee. Het is toch onze dochter. Je doet wat goed voor haar is. Haar zus Ilse is zo anders, ze heeft ons gewaarschuwd voor het hele plan. Maar wat konden we anders?’

Esther onderbreekt hem en stap voor stap ontvouwt de waarheid zich. Marianne had drugsproblemen en schulden. Ze werkte samen met een vriend als drugskoerier. Maar ze waren te inhalig geworden en hadden een partij cocaïne achterovergedrukt. Op een avond had Marianne voor hun deur gestaan en niet geweten waar ze naar toe kon.
We konden haar niet gewoon in huis nemen. Natuurlijk zouden ze ook bij ons zoeken. Zo werd het idee geboren om haar als vermist op te geven. In ons huis zou ze de plaats van haar tweelingzus Ilse innemen.’
En Ilse dan?’ vraagt Jochem.
Ilse woont in Australië. Ze heeft daar een man ontmoet en nu hebben ze samen een boerderij.’
En de vrouw in het mortuarium?’
Toen we opgebeld werden dat er een vrouw gevonden was, leek dat voor ons goed uit te pakken. Als Marianne officieel dood was verklaard dan zou niemand haar meer zoeken. Dat leek ons het beste. Mijn vrouw wilde niet meewerken. Ik kon niet meer terug.’
Het is niet voor iedereen het beste. De vrouw die we gevonden hebben heeft waarschijnlijk ook familie, die graag zouden willen weten wat er met haar gebeurd is.’
Voordat Jochem door kan gaan, legt Esther hem met een handgebaar het zwijgen op. De man tegenover haar weet dat hij fout heeft gehandeld. Hij zucht diep.
En nu is ze dus weg, echt weg.’
Dat waren ze even vergeten.
Vertel.’
Vanmiddag was ze verdwenen toen we thuiskwamen. De buurvrouw heeft toevallig gezien dat ze opgehaald werd, waarschijnlijk door haar vriend. Vlak nadat jullie geweest waren. Dat vertelde de buurvrouw.’
Jochem knipoogt naar Esther.
Heeft de buurvrouw dan ook gezien in welke auto ze reden?’
Jochem staat bruusk op en loopt naar een van de agenten in de kantoorruimte. Dan komt hij de werkkamer weer in.
Ik heb hem gezien. Hij is ons twee keer voorbij gereden, toen we in de auto voor het huis zaten. Het viel me op en uit gewoonte registreer ik dan het kenteken in mijn hoofd. Ik heb net een bevel tot opsporing gegeven.’

De auto is snel gevonden. Marianne en haar vriend zijn waardevolle getuigen tegen een grote drugsbaas.
Nu gaat alle aandacht naar de opheldering van de identiteit van de vrouw in het mortuarium.

De buitenlucht zal Esther goed doen. Liever de hitte in dan een constante koude stroom lucht in haar nek.
Vind je het niet rot om met me samen te werken?’
Jochem zoent haar en laat zijn handen langs haar lichaam gaan.
Elke minuut die ik bij je kan zijn is een cadeautje.’
Ze zoent terug. De commissaris had meteen ingestemd met haar verzoek. Hij had het al aan zien komen.
We moeten de zaken wel strikt gescheiden houden. Het is ons werk.’
Maar nu even niet.’

 

Hoofdstuk 6Afbeelding: Pixabay

 

Wie schreef Gevaarlijk Dubbelspel?

Annette Akkerman. Een dromer en doener, die steeds haar grenzen probeert te verleggen. Soms door te reizen en als dat niet kan door me in een andere wereld te storten met een boek. Of ik verzin die andere wereld zelf. Sinds een paar jaar leg ik die verzinsels vast in mijn verhalen en gedichten. Meer weten? Bezoek mijn website.

Annette Akkerman

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren