Pagina’s

Brieven uit Londen

Zomerlezen: met Brieven uit Londen in de apenkooi

Weten jullie nog, hoe goed ik deze zomer heb voorbereid? Met een grote stapel, speciaal geselecteerde boeken. Want wat duurde het lang voordat die vakantie eindelijk eens begon. De kinderen praktisch een burn out, moeders hier die zich vervolgens afvroeg hoe ze zich met dat depressieve grut dan vervolgens zes weken moest zien te vermaken. En opeens vliegen de dagen om! Net als de pagina’s. Heerlijk!

 

Brieven uit Londen

 

Brak in de binnenspeeltuin

Maar hoe leuk ik mijn kinderen ook vind, soms wil ik alleen iets met ze doen als dat voor mij niet te veel moeite vergt. Daar dacht de man op een brakke zondagochtend net zo over en dan is de binnenspeeltuin van de kinderboerderij werkelijk een magische plek. Mits je goed bent in het negeren van een tsunami van kindergeluid. En de ambiance van dode rozen weet te waarderen. Ik had nergens weet meer van; ik had koffie, een boek en de dames speelden tot ze niet meer konden. Missie geslaagd.

 

En Brieven uit Londen?

Jullie willen misschien nog weten wat ik van het boek vond? In Brieven uit Londen erft de man van Claire een stapeltje brieven geschreven in oorlogstijd. De brieven zijn geschreven door Daisy die in 1942 leeft en werkt. Met haar verloofde in dienst en haar familie ver weg zoekt zij afleiding in kunst. Elke maand bezoekt zij The National Gallery waar een speciaal geselecteerd kunstwerk wordt vertoond. Vervolgens schrijft zij hierover naar haar nicht, maar ook over het leven in een stad tijdens de Blitz en de bijzondere man die zij heeft ontmoet.

Met Claire gaat het op het moment dat zij de brieven vindt erg slecht. Ze zoekt afleiding en maakt van Diasy’s leven een project. Elke maand opent zij een brief en bezoekt zij The National Gallery om hetzelfde schilderij te bekijken als Daisy al die jaren daarvoor deed.

Maar Tineke? Heb jij een feel good roman gelezen? Tja, ik geloof het wel. En ik vond het nog wel aardig ook…. Dat kwam voornamelijk door de link naar het verleden en de kunstwerken die werden beschreven. Ook lezen? Dan Google even bij de hand houden, dan kan je de schilderijen die Daisy en Claire bespreken opzoeken.

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren