Pagina’s

Hoofdstuk 3

Gevaarlijk Dubbelspel – Episode 3

Met haar glas wijn kruipt Esther dicht tegen Jochem aan op de tuinbank. Als ze zo bij hem zit merkt ze weer hoeveel ze om hem geeft. Het is veel te snel gegaan. Toen ze deze baan aannam had ze besloten om niet weer in dezelfde val te trappen. En strikt genomen heeft ze dat ook niet gedaan. Ze zou nooit meer een relatie met haar baas beginnen. Toch is de situatie nu niet heel veel anders, ook al zijn de rollen nu omgedraaid en begint ze als leidinggevende iets met een van haar rechercheurs. Maar hoe had ze ooit niet aan haar gevoelens toe kunnen geven als er zo iemand als Jochem op haar pad komt? Esther legt haar hoofd op zijn schouder.
En nu vertel. Wat er is gebeurd?’
Ik ben eerst naar de ouders en zus van Marianne geweest en weet je, er is iets geks aan de hand in dat gezin.’
Hoe bedoel je?’
Het lijkt alsof ze er niet echt onder gebukt gaan dat we twee dagen geleden hun dochter uit het kanaal hebben gevist. Alleen de moeder lijkt helemaal van slag. Ze is hypernerveus.’
Weet je toen ik naar huis ging, ben ik op dezelfde gedachte gekomen. Bij de identificatie leken ze helemaal niets te voelen. Zoiets heb ik nooit meegemaakt. Zelfs voor ons is het meestal een paar keer slikken, voordat je de confrontatie aankunt. Maar hoe kom je nu aan dat oog? Ik neem niet aan dat meneer van Zuilen je een klap gegeven heeft.’
Ik ben wat rond gaan vragen in de kringen waarin ze verkeerde.’
En?’
De meiden waren terughoudend. Ze hebben niet echt medelijden met haar en sommigen zeiden dat het haar eigen schuld is. Wel gek want meestal zijn de meiden onderling solidair.’
En wie heeft je geslagen?’
Een van hen liet een naam vallen van de vent waar ze veel mee optrok. Hij blijkt ook al een paar dagen verdwenen. Om kort te zijn, was men niet zo blij met mijn gesnuffel.’
Meestal bedenken ze zich nog wel een keer voor ze een rechercheur slaan?’
Jochem schudt nee en neemt haar in zijn armen.
Laten we erover ophouden. Ik wil nu even geen agent meer zijn.’
Maar…’
Esther, alsjeblieft, nu niet. Ik denk dat ik beter dit lichaam wat beter kan onderzoeken.’
Zijn handen zijn al ongeduldig bezig met de knoopjes van haar bloesje. Esther wil niets liever. Ze verlangt naar hem, maar ze heeft ook het gevoel dat Jochem haar niet alles vertelt en dan schiet haar het verhaal van het missende dossier weer te binnen. Terwijl Jochem zijn hand over haar borsten laat glijden, besluit ze dat het dossier best tot morgen kan wachten.

Na een korte hevige vrijpartij, kleedt Jochem zich meteen aan. Hij neemt niet eens de tijd om het zweet van zijn lichaam te douchen. Gisteren bleef hij nog tot de ochtend en nu zegt hij dat het beter is van niet. Esther is er niet gerust op.

 

Hoofdstuk 3Afbeelding: Pixabay

 

De volgende ochtend is Esther niet echt uitgeslapen. Ze heeft de rest van de toch al korte nacht liggen woelen. Ondanks dat alle ramen tegen elkaar open stonden, bleef het warm. Jochem is nog niet op het bureau, terwijl Esther daar nu net op hoopte. Stefan is zoals altijd vroeg paraat en meldt dat hij eerst het archief induikt. Esther neemt plaats achter haar tafel, maar de onrust in haar lichaam heeft de overhand. Ze ziet op tegen een hele dag binnenzitten. Ze mist het veldwerk. Al haar informatie komt uit tweede hand. Dit is misschien de oorzaak dat ze geen grip op de zaak krijgt. Ze besluit naar het mortuarium te gaan. Ze vraagt Frits, de forensisch arts, of ze de vrouw nog eens mag zien. Zoals altijd is er eerst de schok, waar ze overheen moet, voordat ze de details in zich op kan nemen. Ze heeft zich de gewoonte aangeleerd om alles wat ze ziet hardop te zeggen, net of ze een brief dicteert. Jonge vrouw, geblondeerd haar, opgezet gezicht, sporen van wurging in haar hals, een tatoeage van een vlinder boven haar linkerborst, verder geen tatoeages, op de buik kleine bloeduitstortingen en littekens mogelijk veroorzaakt door spuiten.
Was ze verslaafd?’
Dat dacht ik ook. Ik heb haar haren laten testen, maar niets wijst op drugsgebruik. De sporen zijn veroorzaakt door het spuiten van insuline. Ze had diabetes. De uitslag is net binnengekomen.’

Jochem is er nog steeds niet. Esther stuurt hem een berichtje. Ze heeft wat vragen voor de ouders en zou graag samen met Jochem gaan.
Heb je even tijd?’ Stefan is ongemerkt binnengekomen.
Esther knikt afwezig.

Wie schreef Gevaarlijk Dubbelspel?

Annette Akkerman. Een dromer en doener, die steeds haar grenzen probeert te verleggen. Soms door te reizen en als dat niet kan door me in een andere wereld te storten met een boek. Of ik verzin die andere wereld zelf. Sinds een paar jaar leg ik die verzinsels vast in mijn verhalen en gedichten. Meer weten? Bezoek mijn website.

Annette Akkerman

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren