Pagina’s

Gevaarlijk Dubbelspel

Gevaarlijk Dubbelspel – Episode 2

Er zit Stefan duidelijk iets dwars. Esther zwijgt en luistert. Haar normale tactiek bij een verhoor. Het werkt meestal om mensen aan het praten te krijgen of het zorgt dat ze hun gedachten kunnen ordenen.
Een jaar of vijf geleden hebben we ook een meisje opgedregd en ik heb ook dat dossier gezocht, maar het ontbreekt. Nummer 2012148, 2012147 en 2012149 zijn er wel.’
Stefan neemt nog een slok koffie.
Ik dacht eerst dat mijn geheugen me in de steek liet, maar in het archief van de krant heb ik wel een klein artikel gevonden. Aangezien we de zaak nooit opgehelderd hebben en het dossier nooit gesloten is, is er verder geen aandacht aan besteed in de media. De datum klopt met het missende dossier.’
En je denkt dat die zaak wel lijkt op wat we nu onder handen hebben?’
Weer stilte. Stefan pulkt aan zijn oor. Dit neemt wel heel veel tijd in beslag.
Het dossier is destijds opgemaakt door Jochem.’
Daar zit hem dus de pijn. De eerste gedachte die door haar hoofd gaat is dat waarschijnlijk iedereen op het politiebureau al van hun relatie weet. Daarna zoekt ze naar een voor de hand liggende verklaring. Maar haar hoofd is te vol of te leeg. De dag is te lang.
Vreemd, ja, maar het hoeft niets met deze zaak te maken te hebben.’
Ze besluit om niet op de hint naar Jochem in te gaan.

Laten we er een nacht over slapen. Ga nu eindelijk eens naar huis. Ik voel me schuldig als ik je hier alleen laat zitten en ik wil ook weg. Ilse zal ook wel gebroken zijn. Zwanger van een tweeling lijkt me uiterst vermoeiend, vooral met deze hitte.’
Ja, ze heeft het zwaar. De laatste loodjes.’
Esther blijft nog even zitten, dan schiet haar iets te binnen. Stefan heeft zijn jas al aan en wil vertrekken.
Stefan, nog een vraag, hoe weet jij dat Jochem het dossier heeft gemaakt als het verdwenen is?’
Babette houdt ook handmatig een lijst bij van alle dossiernummers en de auteurs.’
O, maar is dan ook bekend wie het dossier uit het archief heeft verwijderd?’
Nee, dat kan iedereen hebben gedaan. Ik bedoelde alleen dat Jochem die oude zaak moet kennen. Verder niets.’
Stefan kleurt rood en lijkt uit zijn evenwicht gebracht. Een relatie op het werk is helemaal niets, maar dat wist Esther al.
Wil je eens uitzoeken of er meer dossiers zijn verdwenen?’
Als Stefan zijn jas weer uit wil doen, voegt Ester er aan toe: ‘Maar niet nu, morgen. Ga nu maar naar je lief.’

Esther loopt naar haar werkkamer terug. Het is natuurlijk niet goed als er dossiers verdwijnen, maar er zijn nu belangrijker zaken. Ze checkt nog eens haar telefoon. Nog steeds geen bericht van Jochem. Haar hoofd tolt. Het is tijd om naar huis te gaan. Ze stopt het dossier in haar la en sluit hem af. Buiten loopt ze tegen een muur van warmte op. Elf uur en nog is het heet. Geen idee hoe de mensen het de hele dag pal in de zon uithouden.

 

Gevaarlijk DubbelspelAfbeelding: Pixabay

 

Terwijl ze naar haar auto loopt probeert ze te achterhalen, waar haar onderbuikgevoel vandaan komt. De familie geeft een dochter als vermist op. De vrouw werkt in een gokhal volgens de vader. De gokhal verklaart dat de vrouw al een tijd niet meer bij hen werkt. Dan vinden ze het stoffelijk overschot van een jonge vrouw in het kanaal en de vader en de zus identificeren haar als de verdwenen dochter. Wat is nu het probleem? En dan begint Stefan ook nog over een verdwenen dossier. Liet Jochem maar eens iets van zich horen.
Opeens weet Esther waar dat gevoel van onbehagen vandaan komt. De reactie van de vader en de zus bij de identificatie. Het is altijd een ongemakkelijk moment om zoiets van nabestaanden te vragen, maar deze keer… Haar gedachten worden onderbroken door de telefoon. Jochem staat er in het scherm, haar hart maakt een sprongetje.
Jochem, wat ben ik blij dat je belt. Waar ben je?’
Dat vertel ik je later. Zal ik nu naar je huis komen? Ik neem pizza mee.’

Jochem staat al voor de deur met de pizza’s. Zijn oog zit helemaal dicht en er zitten hechtingen in zijn wenkbrauw. Haar voorgevoel klopte dus wel. Ze bestookt Jochem met vragen, maar hij wil er nog niets over kwijt.
Eerst eten. Ik kom om van de honger. Ik heb ruim twee uur in het ziekenhuis zitten wachten. Met dit weer loopt het storm bij de eerste hulp. Ongelukjes met de barbecue, vechtpartijen door oververhitte mensen die de hele dag bier hebben gedronken en dan ook nog een diender met een hoofdwond.’
Bij de eerste hap van de pizza beseft Esther dat zij ook aan iets hartigs toe is.

Wie schreef Gevaarlijk Dubbelspel?

Annette Akkerman. Een dromer en doener, die steeds haar grenzen probeert te verleggen. Soms door te reizen en als dat niet kan door me in een andere wereld te storten met een boek. Of ik verzin die andere wereld zelf. Sinds een paar jaar leg ik die verzinsels vast in mijn verhalen en gedichten. Meer weten? Bezoek mijn website.

Annette Akkerman

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren