Pagina’s

Waterstones

Zomerlezen: de hele dag treinen om boeken te kopen. Logisch toch?

Ik zit dus niet de hele zomer op de bank of in de tuin op mijn reet een stapel boeken weg te werken hè. Nee joh, ik ga er ook op uit! Om al die stapels boeken aan te vullen met nieuwe exemplaren. (dat hele book buying ban idee, wie houdt zich daar nou echt aan?)

 

E-reader

 

Dus sprak ik met Jolanda af op het treinstation en zakten we af naar Amsterdam om alle bonnen en speciaal gespaard boekengeld eens over de balk te gooien bij Waterstones. Logisch toch, meer dan twee uur reizen om boeken te kopen? Je snapt dat ik dan niet één van de zware boeken van mijn vakantie leesstapel meeneem. Licht reizen hè. Een Agatha Christie op mijn e-reader is dan een gezellige afwisseling.

Dat Waterstones de reis waard is zagen we al meteen aan de prachtige etalage. Een ode aan Jane Austen. Vol boeken over Jane Austen. Er zijn ook volop evenementen gepland rond Jane Austen, maar helaas voor ons op hopeloze tijdstippen. We zullen het met papier en Youtube moeten doen.

 

Waterstones

 

Na een dikke twee uur kwamen we de winkel weer uit. We hadden manden vol geladen, gekletst, overlegd, aan een tafel alles overwogen en een uiteindelijke selectie gemaakt. Gek genoeg is er niet één boek over Jane Austen mee naar de kassa gegaan. Die waren nog een beetje te pittig geprijsd. Doe ik zo lang over het kopen van kleding? Nou eigenlijk nooit. Ik hield het nog bescheiden ook met mijn VVV bonnetje van 25 euro, ik heb me vooral vergaapt aan al het moois dat er te zien was en inspiratie op gedaan. Jolanda had zich beter voorbereid eurotechnisch gezien, haar buit is een blog of drie apart waard. Zo gaaf!

 

Waterstones buit

 

Ik kocht moord-in-Londen-in-1666 en voor de afwisseling ook moord-in-Londen-200-jaar-later. Ogma moet namelijk wel een beetje divers blijven enzo. Dat vonden we ook van ons bezoek aan Amsterdam, dus bleven we verder bij boekhandels uit de buurt. Dit had absoluut niks te maken met lege spaarpotten. Met tassen vol aan historische boeken gingen we Amsterdamse geschiedenis opzoeken in het woonhuis van een oude regentenfamilie.

 

Museum van Loon

 

Culture matters. Appeltaart ook. En die was er top!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

7 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren