Pagina’s

Gevaarlijk Dubbelspel

Gevaarlijk Dubbelspel – Episode 1

Met een zucht sluit Esther het dossier en wrijft in haar vermoeide ogen. De zomer maakt de dagen lang en ongemerkt gaat de dag over in de nacht en blijft ze werken tot de schemering bezit neemt van haar werkkamer, met een glazen wand gescheiden van de kantoortuin. De bureaulamp zet haar in een eiland van licht. Ze staat op en rekt zich uit. De hele dag binnen zitten is niets voor haar. Ze opent het raam, dat ze de hele dag vanwege de airco zorgvuldig dichthoudt. Van de hitte buiten is hier binnen niets te merken. De geluiden van de zomer dringen in haar kantoor door. Mensen die een biertje drinken op een terras, kinderen die nog laat buiten mogen spelen, de geur van late barbecuefeestjes. Misschien ben ik niet normaal, schiet er door haar hoofd. En Stefan ook niet, die in zijn eigen eilandje van licht, nog aan het werk is. Ze kijkt op haar horloge, alweer. Jochem is nog niet terug. Esther pakt haar telefoon en kijkt of er berichten zijn. Niets. Ze zoekt terug om te kijken of ze uit de vorige berichten kan opmaken waar hij uithangt of waar hij mee bezig is. Tegen beter weten in. Ze heeft alles al wel vijf keer gelezen. Ze had hem nooit alleen moeten laten gaan. Niet dat ze verwacht dat er enig risico is, maar je weet nooit waar een rechercheur uiteindelijk in verzeild raakt. Ze weet niet wat meer van haar vergt, iemand met getrokken pistool achterna zitten of hier werkeloos zitten te wachten op informatie. Ze is gewoon te ongeduldig. Ze sluit het raam en de vrolijkheid van de zwoele zomerse avond buiten.

Zorgvuldig en argwanend als ze van nature is, heeft ze alleen de werkgerelateerde berichten van Jochem bewaard. Terwijl ze nu net verlangt om dat ene berichtje te lezen. Tijd voor een kop koffie. Terwijl ze naar de koffiemachine loopt, zet ze de kantoortuin in het licht. Misschien dat het wat helderheid brengt.

 

Gevaarlijk DubbelspelAfbeelding: Pixabay

 

Met een extra kop koffie voor Stefan loopt Esther naar hem toe.
En? Heb je nog iets gevonden?’
Hij schudt zijn hoofd. Hij heeft blauwe kringen rond zijn ogen en ziet bleek. Een dagje zon zou hem goed doen. Een beetje een grijze muis, maar wel een harde werker. Esther voelt sympathie voor hem.

Er klopt iets niet,’ zegt Stefan terwijl hij een grote slok koffie neemt.
Ja, daar was ik ook al achter,’ brengt Esther uit met een zucht. Ze ziet Stefan in zijn schulp kruipen. ‘Sorry, Stefan, dat zijn mijn eigen frustraties. Ik ben net nog eens door het hele dossier gegaan. Het lijkt zo simpel, maar mijn onderbuikgevoel zegt dat er meer aan de hand is, dan we nu zien. Eerst de vermissing, dan vinden we het meisje en nu moeten we alleen nog de dader zien te vinden. Niet gemakkelijk, maar alles lijkt rechttoe rechtaan en toch heb ik het gevoel dat we iets over het hoofd zien. Mijn intuïtie heeft meestal gelijk.’
Esther pakt een stoel en gaat tegenover Stefan aan zijn werktafel zitten, waar alles keurig geordend in stapels ligt.
Maar vertel eens, wat klopt er volgens jou niet?’
Stefan pulkt aan zijn oor. Een gewoonte voor als hij probeert na te denken.
Ik heb alle soortgelijke gevallen van de laatste vijf jaar nagezocht. In drie zaken hebben we de dader niet kunnen achterhalen, maar er zijn ogenschijnlijk geen overeenkomsten in werkwijze. In die gevallen was de identiteit van het slachtoffer niet bekend en nu we weten wie ze is, kunnen we misschien gemakkelijker de dader vinden. Vooral in het circuit waar ze verkeerde worden wel vaker maatregelen genomen.’
Jochem is al op onderzoek. Als we al iemand vinden is het waarschijnlijk een kleine pion die opgeofferd wordt.’
Stefan zwijgt.
Maar wat klopt er nu niet?’
Ik ben handmatig door alle dossiers gegaan en ben op iets vreemds gestuit.’ Stefan pauzeert. ‘Het heeft waarschijnlijk niets met deze zaak te maken. Laat maar zitten.’

 

Wie schreef Gevaarlijk Dubbelspel?

Annette Akkerman. Een dromer en doener, die steeds haar grenzen probeert te verleggen. Soms door te reizen en als dat niet kan door me in een andere wereld te storten met een boek. Of ik verzin die andere wereld zelf. Sinds een paar jaar leg ik die verzinsels vast in mijn verhalen en gedichten. Meer weten? Bezoek mijn website.

Annette Akkerman

 

 

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren