Pagina’s

The Black Sheep Indie

The Black Sheep Indie – Een meisje met een droom

Vandaag een speciaal gastblog van Simone, oprichtster van The Black Sheep Indie:

Wist je dat één op de 17 Nederlanders schrijfambities heeft? Dit kleine kikkerlandje telt zo’n één miljoen mensen die een verhaal in hun pen hebben branden en dat met een groot publiek willen delen. Maar helaas, krijgt niet iedereen die kans. Veel aspirant schrijvers zien hun verhaal op de gevreesde slush pile verdwijnen. Je boek zou niet passen bij de uitgeverij, een te kleine doelgroep hebben, commercieel niet aantrekkelijk zijn, niet verrassend of vernieuwend genoeg, en… vul maar in. Zonde! Want op die manier gaat ontzettend veel talent en kennis verloren. En dat is precies waar The Black Sheep Indie verandering in wilt brengen.

 

The Black Sheep Indie

 

Masterclass

Het self-publishing platform The Black Sheep Indie is in 2016 opgericht, maar het idee om als self-publisher, oftewel Indie, aan de slag te gaan begon eigenlijk al veel eerder. In 2014 was ik aanwezig op een studiedag van de Schrijversacademie en volgde ik een masterclass over self-publishing. De spreekster was een vrouw die een boek geschreven had over de zeldzame vorm van ADHD van haar zoontje. Het idee om dat boek te schrijven ontstond toen ze maar weinig boeken kon vinden die dat onderwerp aansneed. Dus besloot ze haar bevindingen, tips en adviezen zelf op te schrijven.

‘If you don’t see the book you want on the shelf, write it yourself’ – Beverly Cleary

Omdat ze schreef over een zeldzame vorm van ADHD wist ze dat de markt klein zou zijn. Een grote uitgeverij zou haar boek waarschijnlijk niet oppikken omdat het, commercieel gezien, niet aantrekkelijk genoeg zou zijn. Voor haar dé reden om haar boek zelf uit te geven. Ze kende de markt en de doelgroep omdat zij er deel van was en wist door haar eigen ervaring precies waar ouders hulp bij konden gebruiken. Dat is wat haar boek tot een succes maakte.

 

SELF-publisher

Mijn aandacht was gegrepen! Maar hoe langer ze vertelde, des te meer ik besefte dat je als zelfstandig auteur best veel self moet kunnen doen, met name op marketing en verkoopgebied. Ik hoorde in de zaal een paar mensen lichtjes naar adem snakken. ‘Nou dan houdt het voor mij dus op…’, werd er gefluisterd. Jammer, want waar teleurstelling van hun gezicht te lezen was, was bij mij verwondering te zien. Een lampje ging branden. Wacht eens even, dacht ik. Is dat niet waarvoor ík gestudeerd heb? Ik heb door mijn studies in Marketing Management en Consumentengedrag & eBusiness altijd al een voorliefde gehad voor alles wat online gebeurt en ben altijd nieuwsgierig geweest naar “waarom men koopt.” Ik kon dit wel, en nog beter, ze helpen hun – en mijn eigen – schrijfdromen te realiseren! Ik kon ze ondersteunen bij dat “moeilijke” stukje en me richten op zelfstandige auteurs, mensen die in hun eigen kracht geloven. Ik kon en zou de zwarte schapen die kans bieden.

 

The Black Sheep Indie

 

De ironie van het zwarte schaap

Inmiddels zijn we (bijna) een jaar, een self-publishing platform en 24 eBooks verder – de teller loopt nog, want ook in het najaar zullen er heerlijke goodreads worden toegevoegd aan de shop! Mijn verwachtingen zijn op alle mogelijke manieren overtroffen. Niet alleen staan er meer eBooks in de shop dan ik in het eerste jaar had durven dromen, ik ben ook extreem trots op de Indies waarmee ik mag samenwerken. En vooral op hun mentaliteit. De Indies van The Black Sheep Indie zijn allesbehalve zwarte schaapjes. Ze zijn vechters die – terecht – in hun eigen kracht geloven en gekozen hebben voor de vrijheid om hun Werk uit te geven op hun eigen manier. Indies zijn serieus over hun vak. Ze schrijven omdat ze van schrijven houden en publiceren omdat ze hun boeken waard vinden om gelezen te worden. En door serieus en professioneel te zijn, vinden ze het niet nodig dat een uitgever hun boeken eerst moet “keuren”, voor deze heel misschien worden gepubliceerd. Die mentaliteit zorgt ervoor dat schrijvers niet alleen de vrijheid hebben hun eigen boeken op de markt te brengen, maar verplicht schrijvers het béste boek op de markt te brengen. Een doelstelling waar The Black Sheep Indie 100% achterstaat en maar al te graag aan wil bijdragen.

 

The Black Sheep Indie

The Black Sheep Indie is mijn initiatief omdat ik weiger te geloven dat “schrijven nu eenmaal niet voor iedereen is weggelegd.” The Black Sheep Indie gelooft dat we allemaal een verhaal te vertellen hebben, kennis kunnen delen en dat er voor iedereen een markt is. Het doel van The Black Sheep Indie is om je optimaal te ondersteunen bij het uitgeven van jouw eBook. Op een wijze waar jij maximaal van profiteert: koste- en risicoloos een eBook publiceren en The Black Sheep Indie het laten delen met de wereld – oké, voor nu alleen nog Nederland en Vlaanderen. Wil je weten hoe we dat samen kunnen doen? Bezoek dan eens de website of bekijk dit gave filmpje. Ben je benieuwd naar de eBooks die er via dit platform zijn uitgeven? Klik dan hier!

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren