Pagina’s

Reizen met Ogma

Reizen met Ogma

En, wat zijn de plannen voor de zomer? Ga je naar exotische oorden of sta je met half Holland op de camping? Misschien vier je je vakantie op Balkonia of zit je deze maanden gewoon op kantoor, onder de airco. Wat het ook wordt, ik heb een paar leessuggesties voor je. Om inspiratie op te doen voor de volgende vakantie of om je te verkneukelen. Hier komen ze:

 

De leukste reisboeken

 

Reizen met mijzelf en anderen – Martha Gellhorn

Verhalen over reizen uit vervlogen tijden, ik houd ervan. Vooral als ze zo grappig beschreven worden als Ms. Gellhorn doet. Zo ongeveer iedere ramp die er maar bestaat, overkomt haar tijdens haar reizen. Toch zeurt of klaagt ze niet, door haar nuchtere schrijfstijl leef je wel mee, maar tegelijkertijd moet je er ook ontzettend om lachen. Ms Gellhorn is trouwens de ex (pardon, een van de exen) van Ernest Hemingway en hij verschijnt ook in ‘Reizen met mijzelf en anderen’. Als O.R., oftewel Onwillige Reisgenoot. Ik bedoel maar. Lezen dus!

Down Under – Bill Bryson

Dit boek kreeg ik van mijn Australische pen pal toen ik bij haar op bezoek was. Ik las het toen ik terug in Nederland was, geweldig! Bill Bryson heeft zo’n oog voor detail en weet het dan ook nog eens zo herkenbaar te verwoorden… Aanrader! Hij heeft nog veel meer geschreven, onder andere over Amerika, Groot-Brittannië en ik kan je vertellen… Als je eenmaal met Bill bent begonnen, dan wil je niet meer stoppen. Bill for President!

A Fortune-Teller told me – Tiziano Terzani

Dit boek lag in no-time in mijn mandje, ik werd zo nieuwsgierig van de titel! Terzani is een Italiaanse journalist die voor zijn werk door heel Azie reist. Op een dag komt hij een waarzegger tegen die hem vertelt dat hij in het jaar 1993 niet met het vliegtuig mag reizen. Anders zal hij het niet overleven. Terzani gelooft niet in waarzeggers, maar hij besluit toch het advies op te volgen en reist het hele jaar met allerlei voertuigen, behalve het vliegtuig. Bijzonder!

Toerkestan Solo – Ella Maillart

Een beetje oubollig is ‘Toerkestan Solo’ wel. Niet Ella Maillart zelf, als je weken aan een stuk in je eentje op een paard door Centraal Azië reist, dan ben je een stoer wijf. Wat mij betreft ook als je het 1 dag volhoudt, maar dat terzijde. En helemaal in de jaren 30 van de vorige eeuw. Want dat deed mevrouw Maillart dus. Chapeau! Ik doe het haar niet na, maar erover lezen op mijn zonovergoten veranda met een glas wijn, dat dan weer wel.

Voettocht naar Santiago de Compostela – Shirley Maclaine

Iedereen heeft wel van Compostela gehoord, toch? Voor sommigen een gewone wandeltocht. Okay, een lange en zware tocht, maar toch. Voor de ander is het een spirituele reis. In eerste instantie sprak het wandelen me nog wel aan, totdat ik over slaapzalen las met snurkende boven- en onderburen en gedeelde douches. En elke 2 dagen je ondergoed en sokken wassen, omdat je niet meer mee kunt nemen… Mwah. Ms Maclaine hoort trouwens tot het spirituele kamp – hardcore spiritueel.

Ik & Claudius – Clare de Vries

Geen onderdak voor je harige huisgenoot kunnen vinden deze zomer? Bind ‘m dan niet aan een boom, maar neem hem mee. Net zoals Clare de Vries doet in ‘Ik & Claudius’. Nu is Claudius wel heel erg bijzonder, hij praat namelijk met haar. En net als met andere stellen die al een eeuwigheid bij elkaar zijn (20 jaar in het geval van Clare & Claudius), zijn ze niet altijd even aardig voor elkaar.

 

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

One Comment

  • Anoniem

    15 juli 2017 at 18:43

    Ik heb net The Pioneers uit van James Fennimore Cooper. Wel tien keer aan begonnen, nooit ver gekomen. En nu ademloos uitgelezen. Wat een prachtboek – snel op zoek naar de anderen uit de serie.

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren