Pagina’s

Brieven van Felix

Brieven van Felix

Brieven van Felix

 

Post krijgen en versturen is hartstikke leuk, maar weet je wat ook fijn is? Een boek over brieven en kaarten! Het is al weer veel te lang geleden dat ik met Mirjam op stap ben geweest. Meer dan een jaar geleden gingen we naar een heel erg volwassen lezing/workshop en een lunch met rosé. En toen kreeg ik een cadeautje! Oh nee, toch niet, het was voor de dametjes. En de dametjes in kwestie waren nog twee uur reizen van mij verwijderd en het pakpapier was ondoorzichtig. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik krijg dan bultjes van nieuwsgierigheid! Bij thuiskomst mochten ze het cadeau dan ook meteen uitpakken en daar kwam Felix het haasje uit het papier rollen.

 

Liefs uit Londen

‘Brieven van Felix, een haasje op wereldreis’ gaat over Sofie en haar knuffelhaasje Felix. Er gebeurt iets vreselijks! Tijdens het einde van de vakantie raakt Felix spoorloos op het vliegveld en uiteraard is Sofie vreselijk verdrietig dat ze ze haar lieve knuffel kwijt is. Maar als de school weer begint krijgt Sofie post van Felix. Hij heeft een heuse brief gestuurd vanuit Londen. De tekeningen zijn mooi en lief en de avonturen van Felix bijzonder grappig.

“Mama, dit is cool! Er zitten echte brieven in.” riep dochter enthousiast. Ik vroeg natuurlijk nog even verder en ze kwam tot de volgende conclusie: “Ik vind het een super leuk boek. Het kaartje uit de brief uit Parijs is heel erg schattig. Ik wil ook een knuffel die zulke mooie brieven schrijft, maar dat kan helaas niet…”

 

Verliefd op post

Waarna het binge lezen, herlezen en voorlezen kon beginnen. En niet alleen de grote dochter werd verliefd op dit boekje, ook de peuter is gek op de brieven van Felix uit Parijs, Rome, Caïro en meer. We zijn nu meer dan een jaar verder en ze hebben er nog steeds niet genoeg van. Ik zal je wat verklappen, ook ik ben stiekem verliefd op Felix. Hij doet me zo denken aan één van mijn favoriete films, Le Fabuleux Destin D’Amelie Poulin, waarin Amelie de tuinkabouter van haar vader op wereldreis stuurt om haar vader weer uit zijn huis te krijgen. Zullen we na afloop van onze volgende vakantie een knuffeldier achterlaten op het vliegveld en zien wat er gebeurt?

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren