Pagina’s

Bibliotheek buit

Mini recensies van een bibliotheek buit

Mijn oudste dochter leest een boek per dag. Mijn jongste dochter leest een boek soms zes keer per dag. Correctie, ik lees haar zes keer per dag hetzelfde prentenboek voor. Dat is op zich geen straf als het om zoiets geweldigs als De Gruffalo, Tyrannosaurus Drup of De Detectivehond gaat. Allemaal geschreven door Julia Donaldson, het kind heeft smaak. Maar om de variatie er een beetje in te houden komen we dus drie keer in de week in de bibliotheek.

 

Bibliotheek

 

Even in het kort

Ik vertelde al eens eerder dat ik niet alles recenseer wat ik lees. Dat haalt alle lol uit het lezen en zo’n boekenblog moet ook een beetje gevarieerd zijn. Maar het blijft leuk om toch in het kort te vertellen of jullie ook naar de bieb moeten rennen om deze boeken te gaan lenen.

 

Serafina en de Zwarte Mantel

Dit kinderboek had alle ingrediënten om geweldig te zijn; een groot landhuis met geheime gangen waarin een meisje zich verborgen houdt. Het speelt zich af in de 19e eeuw. Een enge man die kinderen ontvoerd. Mijn dochter haar oordeel: saai! Ik vond het wel spannend beginnen en heb een leuke middag gehad met Serafina, maar of ik deel twee ook ga lezen…

Het Deense Meisje

Na 66 pagina’s besloot ik het boek terug te brengen en de film te gaan kijken. Zegt dat genoeg?

Fatale Oversteek

Mijn moeder raadt bijna nooit een boek aan. Nu wel. En ik las het in één middag uit en stuurde de man toen hij uit zijn werk kwam maar om patat. Soms denk ik wel eens dat thrillers mij niet meer kunnen verrassen, nou deze wel!

Boek der Spiegels

Van het super spannende Fatale Oversteek ging ik meteen door in Boek der Spiegels, dat meteen net zo spannend was. Het werd laat die avond. Ik hield van de manier waarop het boek is geschreven (literair agent krijgt een manuscript waarin mogelijk de oplossing tot een oude moordzaak zit verborgen), maar het plot vond ik maar matig. Net alsof je vla krijgt na een heerlijk diner.

De Kinderkolonie

Jolanda heeft niks te veel gezegd toen ze over de boeken van Wil Schackmann schreef. Geen boek om te verslinden zoals de thrillers hierboven, maar bij het volgende bezoek aan de bieb gaat er een van zijn andere kolonie werken mee.

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

One Comment

  • Justin Case

    15 juni 2020 at 20:29

    Bedankt voor de leestip van De fatale oversteek, fijn geschreven boek, spannend, met een goed plot. Geleend van de bieb, in een paar dagen uitgelezen. Van die schrijfster ga ik zeker meer lezen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren