Pagina’s

  • Home
  • Leesverhalen
  • Steve Berry weet wel hoe hij actie in een boek moet proppen zeg!
De erfenis van de tempeliers Steve Berry

Steve Berry weet wel hoe hij actie in een boek moet proppen zeg!

Je bent moe, heel moe. En toch ga je naar de bioscoop, natuurlijk ga je ook nog eens te laat weg en moet je op de voorste rij zitten. Dan begint de film midden in een flinke actiescène waarbij je niet weet waar je moet kijken. Tussendoor verlaat je nog even de zaal om te gaan plassen en misschien ben je hier en daar misschien in slaap gevallen? Het ligt aan jou, niet aan de film! Maar tot aan de pauze heb je eigenlijk geen idee wat je aan het kijken bent…..

 

De erfenis van de tempeliers Steve Berry

 

Dat was een beetje wat mij overkwam bij het lezen van ‘De erfenis van de Tempeliers’ van Steve Berry. Het lag aan mij, niet aan het boek. In een periode waarin ik nogal moe was begon ik voor het slapen gaan aan dit boek. Ik viel er steeds bij in slaap terwijl het bomvol actie zat en je eigenlijk je hoofd er bij moest houden. Tegen de tijd dat ik wakker werd was ik al lang weer vergeten wie nu achter wie aan zat, waar iedereen verstopt zat en wie er een wapen had en of er iemand gewond was geraakt. Heel handig dus. Het duurde zo lang voordat ‘De erfenis van de Tempeliers’ en ik samen de flow te pakken hadden dat ik het al bijna op had gegeven….

 

Cotton Malone en het geheim van de Tempeliers

Cotton Malone is een ex FBI agent die zijn turbulente leven bij het bureau inmiddels heeft ingeruild voor een rustig bestaan als antiquaar in Kopenhagen. Tot hij op een dag wordt bezocht door zijn voormalige baas en zij voor zijn ogen gewelddadig wordt beroofd door wat in eerste instantie een tasjesdief lijkt. De dief was uit op het dagboek van haar overleden man, een expert op het gebied van de orde van de Tempeliers en hun verdwenen schatten, maar had niet gerekend op de achtervolgingskwaliteiten van Malone. Cotton en Stephanie gaan op onderzoek uit, tegen wil en dank, want ze worden aan alle kanten belaagd door nog meer mannen die het dagboek in handen willen krijgen. Hun zoektocht voert ze naar Zuid-Frankrijk; Rennes-Le-Château waar een eeuw geleden de excentrieke Pastoor Saunières geheimzinnige dingen uitspookte…

 

En toen, opeens had Steve Berry me te pakken!

Waar het precies gebeurde kan ik je niet zeggen, maar ergens daar in het zuiden van Frankrijk kreeg Steve Berry me in zijn greep. De actie bleef, maar waar het bij een boek als Het Elizabeth Geheim blijft draaien om de actie en het vangen van de boeven, kickte hier de historische kant van het verhaal keihard in. Geheel in de traditie van Dan Brown, dus vol met rode haringen. Alleen die erfenis vond ik uiteindelijk niet zo bijster origineel, maar misschien heb ik al te veel gelezen over de Tempeliers en hun geheimen. In ieder geval genoeg om toch eens met heel andere ogen op vakantie te gaan naar Frankrijk. Wie heeft er nog een plekje over in de caravan deze zomer? Ik heb een e-reader dus ik neem niet veel ruimte in, heus niet!

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren