Pagina’s

post en boek

Post en Boek

Je hoort wel eens van die postbodes die hun werk mee naar huis nemen. Letterlijk. Stapels brieven en kaarten op zolder, in de badkamer, de bijkeuken. Bij het hele dorp geen post in de bus, maandenlang. Ik snap dat wel, ik zou me er ook kostelijk mee kunnen vermaken. Die blauwe envelop zou ik wel gewoon bezorgen en de bankafschriften ook, maar zo’n lekkere dikke envelop met van die gave postzegels, die zou ik ook achteroverdrukken. Open stomen, meteen een bak thee zetten en genieten maar.

 

post en boek

 

Dus als je je afvraagt waarom je opeens niets meer van je penvriendin uit Verweggistan hoort, dan ligt dat misschien niet aan hun posterijen. Of erger nog, van je vakantie-fling van de andere kant van de oceaan. Gelukkig hebben we nu WhatsApp, maar toch. Of als tante Corrie opeens geen verjaardagskaart meer stuurt, dan is ze wellicht helemaal niet boos op je vanwege die ene opmerking… Het zou zomaar aan tante Pos kunnen liggen.

 

Fetisj

Dit mag natuurlijk niet. Daarom tip van Mirjam: pak een boek. Wat mij betreft is ieder boek goed, maar in het kader van de brievenfetisj adviseer ik dan een boek waarin brieven een grote rol spelen. Okay, het is natuurlijk niet het echte werk, maar je komt een heel eind. Een dagboek is ook een optie. Nee, niet dat van je zus! Een boek in dagboekvorm, zoals “Het Achterhuis” van Anne Frank.

Een boek waarmee je zeker aan je trekken komt, is “Het Literair Aardappelschiltaartgenootschap van Guernsey” van Mary Ann Shaffer & Annie Barrows. Het bestaat namelijk helemaal uit brieven. En telegrammen. Ik weet dat het niet kan, maar ik ben verliefd op telegrammen. Het lijkt me zo romantisch om die te ontvangen. Ook al gaat het maar om de boodschappen. “Eieren zijn op. Stop. Haal 6 verse. Stop. Bak taart voor tante Corrie. Stop.” Geweldig toch?

 

Gelukkig, er is goed nieuws!

Maar goed, dat boek dus als tegengif voor zo’n fetisj. Ik heb me even ingelezen (Google geraadpleegd) en goed nieuws: een fetisj is redelijk ongevaarlijk zolang er geen dwang achter zit en familie en vrienden er geen last van hebben. Maar… die grote stapels brieven zijn natuurlijk wel brandgevaarlijk. En al dat stof is ook niet goed voor je. Kuch.

Kortom: bestel een boek, dan krijg je zelf ook meteen weer post, hartstikke leuk. En ga lekker lezen. Dat is het beste, voor iedereen. Geniet ervan!

(Dit artikel verscheen eerder op het blog van Cardcetera)

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren