Pagina’s

Minibib Torhout

Thuis geen plek voor een LFL? Joke bewijst met haar Torhoutse minibib dat dit geen probleem is!

Het excuus dat je geen ruimte in je tuin hebt voor een little free library kun je vanaf nu niet meer opvoeren. Joke laat zien dat waar een wil is, ook een minibib kan verschijnen. Meerdere zelfs, door heel Torhout heen!

 

Minibib Torhout

 

Hoe hoorde je van het bestaan van little free libraries of minibibs zoals jij ze noemt?

Al surfend op het net kwam ik het idee tegen. Ik lees zelf heel graag en vond dit zo’n leuk idee.

Hoe is jouw minibib ontstaan?

Ik woon in een gewoon rijtjeshuis, dus het was niet mogelijk om een minibib aan mijn huis te plaatsen. Ik heb dan mijn stoute schoenen aangetrokken en ben naar het stadsbestuur gestapt. Ze waren direct enthousiast. We zijn dan een paar keer samengekomen met een werkgroep, er moesten dan ook veel knopen doorgehakt worden. Zoals waar plaatsen we de bibjes, wie wordt peter of meter, wanneer doen we opening, wie maakt de kastjes, van waar komen de boeken… Zo ging er een maand of 8 voorbij tot we de eerste minibib geplaatst hebben. Bij de opening op 11 september 2016 kwam Mathias Sercu, die peter is van Books in Boxes, die minibib onthullen. Ondertussen zijn er al 5 minibibs geplaatst op openbare plaatsen in Torhout.

Wat voor boeken zijn er zoal in de minibibs te vinden?

Boeken voor volwassenen en kinderen. We doen ook regelmatig een actie, bijvoorbeeld Blind Date boeken met Valentijn, poëzieboeken bij de poëzieweek, Sinterklaasboeken, moppenboeken op 1 april…

Merk je dat het aanbod regelmatig wisselt?

Ja het aanbod wisselt dagelijks.

Welke mensen maken gebruik van de minibibs en wat zijn de reacties?

Voorbijgangers, wandelaars, kinderen die spelen in de speeltuin. Er komen heel veel positieve reacties!

Lees je zelf ook boeken die mensen inbrengen?

Ja, het gebeurt dikwijls dat er een boek ingezet wordt die mij aanspreekt. Zo leer ik zelf ook nieuwe auteurs kennen, ik zoek dan andere boeken in de grote bibliotheek van die schrijver.

Wat is het leukste of meest bijzondere boek dat je in de minibib bent tegengekomen?

Een pastakookboek in de vorm van een pak spaghetti.

Waar kunnen we de minibibs vinden?

In Torhout: in de stedelijke kinderboerderij, in het Ravenhofpark, aan het stadspark naast het stadhuis, aan de Warande, binnenkort in de Oxfam Wereldwinkel en op Facebook.

 

Wil jij ook met je minibieb op Ogma? Mail dan naar contact@ogma.nu

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

5 Comments

  • hanneke161

   17 juni 2017 at 07:42

   Ha, dát dacht ik nou ook! Ook onze eigen taal is zoooo mooi, naast Engels (en Frans, en Spaans, en allerlei andere talen die ik niet beheers…)

   Beantwoorden
   • Ogma

    17 juni 2017 at 07:48

    Tja dat heb je met een blog gerund door anglofielen hè 😁. Zonder gekheid, Little free library is hoe het allemaal begon. En zo zijn we onze rubriek begonnen, omdat we ze zo getiteld tegen kwamen. En met deze benaming zijn de leuke interviews ook sneller te vinden op het grote www. Dat verdienen ze ook. Verder is het een heerlijk anarchistische beweging dus voel je vrij om ze te noemen zoals je wilt. Zoals je merkt gebruiken wij ook regelmatig ‘minibieb’ 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren