Pagina’s

Windkracht 6

Windkracht 6

Als Agnes op haar 47e een hersenvliesontsteking krijgt, is dat een cadeautje in een rare verpakking. Ze verliest haar baan, besluit vrijwilligerswerk te gaan doen en komt zo in contact met Ria, die vanaf haar 16e blind is. De rasoptimisten voelen ‘de klik’ vanaf de eerste ontmoeting. Er ontstaat een unieke en bijzondere vriendschap die leidt tot onvergetelijke belevenissen, uitdagingen en momenten van schaterlachen.

 

Windkracht 6

 

Heb je een off-day? Behoefte aan een ‘pick-me-up’? Pak dan een kop koffie (of thee, ik doe niet moeilijk) en installeer je op de bank met ‘Windkracht 6’ van Agnes van Overveld. Gegarandeerd dat je je weer picobello voelt na het verhaal over de vriendschap van Agnes en Ria.

‘Windkracht 6’ bestaat uit 2 delen. Deel 1 gaat over de ontmoeting van Ria en Agnes en de vriendschap die daaruit voortvloeide. Deel 2 gaat over het leven van de 2 dames voordat zij elkaar ontmoetten. Zonder al te veel weg te geven, want het zou zonde zijn om te veel te verklappen: dit is een boek waar de positiviteit en het doorzettingsvermogen vanaf spatten.

 

Leven op z’n kop

Ria was 16 toen ze binnen een korte periode helemaal blind werd. Toch leidde ze een heel normaal leven met man en kinderen, totdat haar man overleed. Een partner verliezen is natuurlijk nooit makkelijk, maar Ria raakte ook haar ogen kwijt. Agnes was eind veertig toen een hersenvliesontsteking haar leven op de kop zette. Ze raakte zichzelf en haar manier van leven kwijt. Beide dames hebben het bepaald niet makkelijk gehad, maar bij de pakken neerzitten? Welnee!

Ria en Agnes ontmoeten elkaar als Agnes zich opgeeft als vrijwilliger. Samen zwemmen, langlaufen en fietsen ze. En niet bepaald rondjes om de kerk, op de tandem worden rondes van soms wel 100 kilometer afgelegd! Dat doet deze couch potato ze niet na, hoor…

 

Goede doelen

Windkracht 6 is niet geschreven uit commercieel belang, maar uit maatschappelijk belang. Ria en Agnes zien hun boek als een cadeautje aan de wereld, omdat het mensen – waarvan het leven ingrijpend is veranderd – een hart onder de riem kan steken. De geldelijke opbrengst gaat (na aftrek van de gemaakte kosten) naar goede doelen die iets met hersenen en/of ogen te maken hebben. Ria en Agnes vinden dat alle kleine beetjes helpen.

Nou, dat van dat cadeautje klopt hoor! Ik werd er oprecht blij van. Windkracht 6 is toegankelijk geschreven en absoluut de moeite waard. Zeker als je affiniteit met de doelgroep hebt, maar zoals ik hierboven al aangaf, ook als je ‘gewoon’ een flinke stoot positiviteit wilt hebben. En met jouw aankoop draag je ook nog eens bij aan diverse goede doelen. Win-win, toch?

Meer weten? Ga dan naar de site: www.windkracht6.info of volg Agnes op Facebook en Twitter.

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren