Pagina’s

Creepy as shit

De ultieme creepy as shit lijst van Stephen King

Dus ik deed net alsof Stephen King alleen maar fijne, toegankelijke boeken schrijft. ‘Nee hoor, niemand ligt van deze verhalen wakker of trekt het bestaan van monsters serieus in kwestie. Op klaarlichte dag bibberend op de bank een boek achter een kussen verstoppen omdat je niet verder durft te lezen? Heb ik echt nooit gedaan! … *kuch*’

 

Creepy as shit

 

 

Duma Key

Vond je het eiland van de serie Lost al mysterieus en spooky? Duma Key is erger. Wat langzaam op gang komt met een man die fysiek trauma probeert boven te komen op een paradijselijk eiland in Florida, gaat over in een ontdekking van een paranormaal talent. Dat lijkt dan eerst ook nog onschuldig, of in ieder geval handig inzetbaar, maar vervolgens worden de geheimen van het eiland onthuld, en gaat alles wat de hoofdpersoon lief is uiteraard naar de haaien. Zo rolt King immers. Ik kan me even niet herinneren of er ook een hond sneuvelt Mirjam, wie weet is deze voor jou veilig te lezen!

 

Het

Ze zeggen dat coulrofobie al bestond vóór 1986, het jaar dat Het uit kwam. Dat zou natuurlijk best kunnen hoor, maar ik vermoed dat Stephen King verantwoordelijk is voor een vertienvoudiging van het aantal patiënten met een clownsfobie. Ook ik kan geen clown meer zien na het lezen van het verhaal van een groepje kinderen dat het opneemt tegen een buitenaards wezen dat zich manifesteert als Pennywise de dansende clown en in die gedaante elke 30 jaar het plaatsje Derry terroriseert. Dan was er nog de miniserie met Tim Curry als Pennywise (Tim Curry is zelf al eng, laat staan in een creepy as shit verhaal) en er volgt binnenkort een remake waarvan de trailer mij zacht jammerend achter de bank deed vluchten. Eng. Heel eng. Vet leuk joh!

 

Dodenwake

Dan heb je nog van die boeken die er met de jaren alleen maar enger op worden. Op mijn twaalfde had ik dus echt geen flauw benul hoe groot de pijn al is als je dénkt dat er iets met je kind aan de hand is. Laat staan als je net als Louis je kind verliest en vervolgens de rest van je gezin. Om ze in nachtmerrie-zombie-reïncarnatie door de achterdeur weer binnen te horen komen. De horror is in dit verhaal wat mij betreft verschoven van het bovennatuurlijke naar de angsten die ik als moeder heb. En trust me, die zijn erger!

 

Salem’s Lot

Een vampier. En dan niet een sexy, charmante zoals Lestat van Anne Rice. Of een intelligente, gekwelde geest zoals in Bram Stoker’s Dracula. Of helemaal erg, een emo glimmerd als in Twilight, oh bah! Nee, een échte, nare, gore, gemene vampier die langzaam maar zeker een heel stadje in zijn greep krijgt. En maar één man die in de gaten heeft wat er aan de hand is en hem probeert tegen te houden. Waarvan de laatste hoofdstukken zo spannend zijn dat ze niet eens in één ruk uitgelezen kunnen worden. Je moet gewoon af en toe op adem komen, even een rondje door de kamer rennen en afkoelen. Om Salem’s Lot vervolgens dus achter een kussen te verstoppen. Uitlezen bleek veiliger met een stoere man in huis.

 

 

En dan nog een kleine bonus om even tussendoor te beluisteren. Want korte verhalen, daar kan hij ook wat van. Vergeet je straks voor je gaat slapen niet om alle kasten te controleren?

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

4 Comments

  • Marcia

    13 juni 2017 at 20:25

    Drie keer readen wat ik op dit moment lekker buiten in de tuin aan het lezen ben. Wat een rare toevalligheid. Pet cemetery (Dodenwake) dus. Ben nu bij het gedeelte dat Louis in gevecht is met zijn schoonvader in de ruimte waar zijn zoon Gage opgebaard ligt. Pff..vreselijk. Ik besloot het boek dus even weg te leggen. Zo weer verder lezen als ik nog durf. Fijne avond!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren