Pagina’s

Tine's minibieb

Tine’s Minibieb: geocache, Libelle en KinderzwerfboekStation!

Leontine vertelt over haar minibieb die inmiddels al in diverse bladen is verschenen!

Hoe hoorde je van het bestaan van little free libraries?

Door een artikel in Flow Magazine. Ik had het onthouden en op een gegeven moment had ik zin en tijd en ben ik op zoek gegaan naar een geschikt kastje.

 

Tine's minibieb

 

Hoe is jouw eigen little free library vervolgens ontstaan?

Ik vind het belangrijk dat er gelezen wordt door groot en klein. Ik lees zelf alles wat los en vast zit. En ik verslind boeken, het liefst toch echt literatuur van Nederlandse schrijvers. Er wordt in IJsselstein, waar ik woon, elk half jaar een boekenruilbeurs gehouden. Op de BSO waar mijn kinderen zaten stond een KinderzwerfboekStation. Dus toen legde ik de link met het artikel uit de Flow. Eerst hing er één kastje aan de knotwilg in onze voortuin. Omdat het zo goed liep heb ik er een kastje bijgezet en nu heb ik een kastje voor kinderboeken, dat is ook een KinderzwerfboekStation. En er staat een kastje voor boeken naast die voor volwassenen zijn bedoeld. Er staat ook nog een krat voor tijdschriften.

Wanneer ging jouw little free library open?

Op 30 augustus 2016 is mijn minibieb geopend. Ik ben op 30 augustus jarig.

Hoe heb je de minibieb gemaakt?

Ik ben in de kringloop op zoek gegaan naar een geschikt kastje. Ik vond een badkamerkastje van de Ikea. Die heb ik helemaal ge-decopatched. Daarmee kreeg het kastje ook meteen een beschermende laag. Mijn man heeft het kastje aan de knotwilg in onze voortuin geschroefd. Toen dat een succes bleek, ben ik op zoek gegaan naar nog een kastje. Die vond ik weer bij de kringloop. Dat kastje heb ik geverfd en gedecoreerd met Annie Sloan verf. Dat is een krijtverf die ook goed buiten kan, zolang je er geen wax op doet. Mijn man heeft er een dakje op gemaakt zodat de bovenkant niet kan inregenen. Het kastje staat ook in de voortuin naast de knotwilg.

Heb je ook een feestelijke opening gehouden? Of promotie gemaakt?

Omdat ik jarig was heb ik de opening gecombineerd. Ik heb een Facebookpagina geopend. Mijn minibieb is aangemeld bij de minibieb beheerders in Nederland en bij de Little Free Library. Ook is er een stukje in de plaatselijke krant geplaatst. De aanmelding als KinderzwerfboekStation is apart gevierd. Pas geleden is er een kort stukje in de Libelle verschenen onder het mom van “dit doe ik”.

 

Tine's minibieb

 

Wat voor soort boeken zie je graag verschijnen in de minibieb?

Kinderboeken van bekende schrijvers en Nederlandse literatuur. En leuke tijdschriften. Alles waarvan ik denk dat het leuk is, lees ik eerst zelf. De interessante kinderboeken prijs ik bij mijn kinderen aan. Als die boeken zijn uitgelezen gaan ze de minibieb in, uiteraard.

Heb je ook nagedacht over huisregels of heb je gewoon aangezien hoe het ging lopen?

Ik heb op de kastjes “lenen of ruilen” gezet. Dit om te voorkomen dat er ladingen boeken zo maar worden meegenomen. Eigenlijk gaat het tot nu toe vanzelf. De boeken voor de volwassenen rouleren goed. De kinderboeken worden minder aangevuld, maar dat vind ik niet zo erg. Ik heb liever dat er gelezen wordt.

 

Tine's minibieb

 

Komen er veel reacties op de minibieb?

Ja heel veel. Er zit ook een geocache bij, die word door een vriendin beheert. Daardoor heb ik ook veel aanloop. Dan lees ik af en toe reactie op de website van de geocache. Of ik hoor het via mijn vriendin.

Wat is het leukste of meest bijzondere boek dat er nu in de minibieb staat?

Het boek Broer van Esther Gerritsen. Dat was een Boekenweekgeschenk, maar die had ik nog niet eerder gelezen. Ik heb zelf een broer.

Waar kunnen we de minibieb vinden?

Op het Kornalijnpad 25 te IJsselstein. In de voortuin. Het Kornalijnpad is een voetpad. En op de Facebookpagina natuurlijk.

 

Wil jij ook met je minibieb op Ogma? Mail dan naar contact@ogma.nu

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

3 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren