Pagina’s

  • Home
  • Boekige zaken
  • Een tas vol cadeaus. Want als je voor een ander koopt is het geen koopverslaving. Toch?
koopverslaving

Een tas vol cadeaus. Want als je voor een ander koopt is het geen koopverslaving. Toch?

De boekenkast loopt over, er past niets meer in de minibieb (en die is toch best maxi voor een minibieb), er staan nog dozen vol boeken op zolder en er stuurt regelmatig een uitgever een prachtig boek naar mij toe. Waarom zou ik ooit nog maar één boek in mijn leven kopen? Uhm…..

Ik sta echt niet bekend als een kooplustig persoon. Ik koop wat ik nodig heb, soms zelfs niet omdat we het liever zelf maken. Reduce, reuse, recycle weet je wel. Save the planet! Maar er is blijkbaar something about oud papier met een printje er op waar ik ontoerekeningsvatbaar van word. Een koopverslaving? Ik heb besloten dat ik er aan toe mag geven als het om cadeautjes gaat. Meestal ben ik dan ook nog super verantwoord voor aarde en bankrekening door tweedehands te shoppen, maar een tijdje terug kwam ik vooral hele fijne koopjes tegen in de boekwinkel!

 

koopverslaving

 

The Hanging Tree – Ben Aaronovitch

Suspicious deaths are not usually the concern of PC Peter Grant or the Folly, even when they happen at an exclusive party in one of the most expensive apartment blocks in London. Plunged into the alien world of the super-rich, where the basements are bigger than the house and dangerous, arcane items are bought and sold on the open market, a sensible young copper would keep his head down and his nose clean. But this is Peter Grant we’re talking about.
Jaaaaa, daar istie weer! Het is tenslotte mijn persoonlijke missie om iedereen de Rivers of London serie te laten lezen. Voor mijn geliefde kocht ik het nieuwste deel. En nu moet ik er voor zorgen dat hij vandaag niet dit blog leest, want hij is pas in augustus jarig…

 

Als het licht uit is – Paul van Loon

Soms is het licht aan. Niet griezelig? Soms is het licht uit. Wel griezelig? Licht aan of uit? Het kan een wereld van verschil betekenen. Soms zelfs een griezelig groot verschil. Want wat is nou griezelig? En wanneer is iets griezelig? Paul van Loon zorgt er met de verhalen in dit boek voor dat je het nooit zeker weet. Elke keer verrast hij je weer. Elke keer is het weer griezelig anders….
Een oudje van Paul van Loon uit de kringloopwinkel, maar ik neem ze altijd mee. Zo heb ik wat liggen als er straks weer schoenen worden gezet, om een verjaardag wat extra sjeu te geven, een rapport op te leuken. Hij blijft favoriet hier in huis en ik heb zo’n vermoeden dat zodra het oudste kind de griezelverhalen van meneer van Loon begint te ontgroeien de jongste er wel aan toe is.

 

Horrorland – R.L. Stine

Dus ik sta daar in de boekwinkel te kwijlen bij Podkin Eenoor, een fantasy verhaal voor kinderen over een konijn, rijkelijk geïllustreerd en prachtig vormgegeven. Een pareltje! Ik zal mijn portemonnee al trekken voor mijn boekenwurmpje want ze kan toch niet zonder zo’n fantastisch boek? Zegt ze nee! En dat ze graag een Kippenvel boek wil voor haar rapport alsjeblieft. Nou goed, ze heeft me nogal wat geld bespaard en vroeger verslond ik de kinder horror van R.L. Stine ook, dus ergens snap ik het wel. Maar toch voelde ik me opvoedkundig tekort schieten…

 

Het Pauperparadijs – Suzanna Jansen

Amsterdam-Noord tijdens de crisisjaren: Roza Dingemans, moeder van een door schulden en alcoholisme getroffen gezin, probeert koste wat kost haar waardigheid te bewaren. Ze ontleent trots aan een gerucht over een voorname afkomst en een misgelopen erfenis. Maar is dat werkelijkheid of mythe? Suzanna Jansen, haar kleindochter, volgt vijf generaties van haar familie: van de goedbedoelde heropvoedingsgestichten in Veenhuizen tot het wonen-onder-toezicht in de twintigste eeuw.
Allemaal cadeautjes? Nou goed dan, na Mirjam haar blog over het toneelstuk van Het Pauperparadijs en Op zoek naar George was ik toch wel bijzonder nieuwsgierig naar het leven in Veenhuizen. Maar als ik hem uit heb geef ik het boek door. Beloofd!

 

Mens vs Natuur – Diane Cook

Een verleidster die achter die ene man aan gaat die ze juist niet krijgen kan. Een roedel overbodige jongens die zich verschuilen in een duister woud en daar met elkaar strijden om hun volgende maaltijd. Drie vrienden in een roeiboot die reddeloos verdwalen op een meer. Dit zijn de personages die Cooks verhalen bevolken. Dit is de wereld die zij schetst, waarin onder de alledaagse werkelijkheid de donkere, verslindende kracht van de natuur schuilgaat.
Ik vond het zo’n gave verhalenbundel, die wilde ik Mirjam niet onthouden. Nogmaals happy birthday! (Ja, ik kon dit blog niet te vroeg publiceren hè, dan was voor velen de verrassing er wel af 😉 )

 

Eureka! – Mike Goldsmith

Lees de ware verhalen achter de meest ongelofelijke wetenschappelijke ontdekkingen aller tijden: Nicolaas Copernicus zet de zon in het midden van ons zonnestelsel, Richard Owen gaat op zoek naar uitgestorven dinosauriërs, Louis Pasteur maakt een vaccin tegen hondsdolheid. En nog veel meer geniale verhalen.
Ik koop nogal veel boeken voor mijn kinderen… Voor in die eerder genoemde cadeaudoos dus. En me dan afvragen waarom het boekenwurmpje een bril nodig heeft 😉 Maar dit boek bevat ook nog experimenten om zelf te doen! Een must have dus voor ons science nerd gezin.

 

Schedelstraat 76 – Chris Mould

Achter de gammele hekken van Schedelstraat 76 ligt Huize Grafzerk – een pop-up spookhuis. Lees het gruwelijke griezelverhaal, speel met de enge bewoners en ontdek tien angstaanjagende 3D kamers vol pop-ups en flapjes. Gegarandeerd bloedstollend.
Great minds think alike. En zo ook de kinderen van die geweldige mensen. Jolanda haar dochter en die van mij schelen een half jaartje en delen hun fascinatie voor Paul van Loon, R.L. Stine en Harry Potter. Dit boek leek me dan ook een leuk cadeau voor haar verjaardag. Zie je, er gaat ook wel iets van deze stapel boeken de deur uit!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

  • Jolanda

    7 juni 2017 at 10:42

    Natuurlijk ben je niet koopverslaafd als je voor een ander koopt. Zo doe ik het ook altijd. Nadeel in ons geval is dat ik dus regelmatig boeken voor jou en jullie grut insla, zodat er een keer of wat per jaar een flinke stapel met boeken alsnog jullie kant opgaat. Nee, die boekenkasten van ons raken voorlopig nog niet leeg, Tineke 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren