Pagina’s

De verloofde van de postbode

De verloofde van de postbode

Tanja Schumpf uit Beieren vertrekt naar Montreal om te gaan studeren, haar Frans te verbeteren en een jongen die ontmoeten die ze op internet heeft leren kennen. De jongen valt tegen maar de stad bevalt haar en ze besluit er te blijven. Om in haar levensonderhoud te voorzien werkt ze als serveerster in de Madelinot, een restaurant in de volkswijk Saint-Janvier-des-Ames. Daar wordt ze verliefd op Bilodo, een verlegen postbode die een passie heeft voor kalligrafie en het schrijven van haiku’s. Op een onweersachtige dag neemt hun lot een onverwachte wending en raken hun levens met elkaar verstrengeld.

 

De verloofde van de postbode

 

Toen ik ‘De verloofde van de postbode’ voor het eerst zag, verwachtte ik een ‘chick-lit’achtig boek. Je weet wel: boy meets girl, ze vinden elkaar leuk, ze vinden elkaar heel erg leuk, er gebeurt iets waardoor ze elkaar niet meer leuk vinden en daarna komt het toch weer goed. The end! Geen idee waarom.

 

Hoteldebotel en haiku’s

Maar… dat klopte dus totaal niet. De boy en the girl ontmoeten elkaar wel en zij is hoteldebotel, maar hij ziet haar totaal niet staan. Hij is veel te druk met zijn kalligrafie en het schrijven van haiku’s. Ondanks allerlei pogingen van haar kant, en geloof me, dat zijn er veel, komt de romance niet van de grond. Totdat er iets gebeurt waardoor hij haar wel moet opmerken: zij redt zijn leven. Niet bepaald chicklit, toch?

Tanja redt dus Bilodo’s leven en door deze actie veranderen hun levens compleet. Op dat moment in het boek begint het verhaal over de postbode en zijn verloofde pas goed. Nu zou ik jullie kunnen vertellen wat er allemaal gebeurt, maar dan zou je het boek niet meer hoeven te lezen. En dat is zonde!

 

Aanbeveling met kleine spoiler

Laat ik het zo zeggen: houd je van postbodes, gedichten en een wat minimalistische manier van schrijven? Dan zit de liefde tussen ‘De verloofde van de postbode’ en jou wel goed. Romantiek? Check. Houd er wel rekening mee dat dit geen rechttoe, rechtaan romantiek is. Vooruit, een tipje van de sluier zal ik oplichten: ze lopen aan het einde van het boek niet samen naar het altaar. Enjoy!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren