Pagina’s

De schaduw van Poe

Jolanda, die Matthew Pearl hè….

Haai Jolanda,

Poe! Ik houd van Poe!
Ik schreef al eens over die geweldige plaat van Alan Parson’s Project. Zo mooi om te horen als mensen zich laten inspireren door het werk en leven van deze getergde ziel. Ik was dus ook best enthousiast toen ik ‘De schaduw van Poe’ van Matthew Pearl van jou door kreeg! Helaas was dat enthousiasme na een pagina of 90 wel ver te zoeken.

 

De schaduw van Poe

 

Eerst dacht ik nog dat ik er even in moest komen. Toen, dat ik misschien een beetje te druk in mijn hoofd was, dus ik las was luchtigers tussendoor. Uiteindelijk heb ik me toch grotendeels door het epistel van Matthew Pearl heen gewerkt. Ik vond het een rotklus. Ik heb huiswerk gehad wat ik met meer plezier heb gemaakt. Echt dodelijk saaie kost dit.

Laten we het eens over die hoofdpersoon hebben, Quentin. Ik snap geen bal van die gast. Dan heb je het leuk voor elkaar met een goede baan, een toffe vriend en een lieve verloofde en dan stort je je als een halfbakken Sherlock Holmes in een onderzoek naar een schrijver waarbij je alle realiteit uit het oog verliest? Wat een puberale actie.

 

Matthew Pearl

 

Mijn complimenten voor het idee, reuze leuk en origineel om nieuw gevonden feiten rond de mysterieuze dood van Poe in een detective te gooien, alleen de uitvoering laat te wensen over, om maar even een understatement te gebruiken. Ik vond het veel pompeus en pretentieus gedoe, jammer! Proberen we iemand eens een tweede kans te geven, ligt het gewoon aan hem, niet aan ons.

Speaking of which, voordat ik wist dat jij het ook maar een bagger boek vond, gaf ik het boek aan Mirjam. Wedden dat het inmiddels in de Little Free Library ligt? Of zou zij er wel van hebben genoten?

groetjes Tineke

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

  • Mirjam

    5 juni 2017 at 09:35

    Nou dames, het boek stond dus nog in mijn ‘te lezen’ kast. Samen met nog zo’n 100 andere boeken… Jullie hebben me weer wat tijd bespaard, Poe gaat naar de little free library! Met een Ogma-boekenlegger erin, uiteraard. 😊

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren