Pagina’s

Geronimo Stilton en de honingtaart

Geronimo Stilton en de honingtaart

Kinderen en lezen vind ik Heel Belangrijk. Nu heb ik een vrij uitgesproken mening over welke boeken ik goed vind en welke niet. Sommige boeken mochten van mij nooit mee van de bieb naar huis. Geronimo Stilton boeken bijvoorbeeld.

Laten die boeken nou een enorme aantrekkingskracht hebben. Bibliotheken hebben er zelfs een aparte hoek voor ingericht. Wat wil je ook, met al 80.000 titels. Dan moet je er wel een aparte afdeling voor maken.

Maar je kan je kind toch niet nietsvermoedend al die boeken laten lezen! Straks denken ze dat klassieke verhalen in de versie van Geronimo het origineel zijn! Schateiland…met muizen. Robinson Crusoe….met muizen. Alice in Wonderland…met Alice als muis. Onder moeders vleugels….met muizen. The horror!

Uiteraard moest ik het onderspit delven, zoals wel met meer dingen in de opvoeding. En eigenlijk is dat de schuld van de dochter van Ogma-collega Tineke. Zij prees Diefstal op de Orient express aan ‘want het is zo spannend-leuk’. Toen ging ik overstag – want zo’n meisje moet er toch wel verstand van hebben – en sindsdien hebben wij stapels Geronimo’s uit de bieb in huis. Voorlezen doe ik stug in originele versies van klassiekers als Peter Pan of Heidi. Voor de nodige klassieke opvoeding en het behoeden van mijn kinderen voor schaamtevolle momenten waarin je er op de middelbare school achter komt dat Sherlock Holmes weliswaar een fictief figuur was, maar niet een muis.

 

Geronimo Stilton en de honingtaart

 

Je kunt er ook mee bakken, met die wakkere muis Geronimo. Stond er maar zo een recept in Zi-wat zeerat op jacht naar de schat van een honingtaart. ‘En de beren slobberden de taarten in drie happen naar binnen’. Geen muizen dus, maar beren. Geen idee waar het boek over ging, dat moet je mijn dochter vragen, maar die taart leek ons leuk om te maken.

Wegslobberen deden we ‘m niet, want de taart werd vrij compact, maar slagroom maakt veel goed. Ik verwacht niet dat we deze taart ooit nog weer gaan maken, maar leuk was het wel. En dat voor een Geronimo Stilton boek.

 

Het recept voor een honingtaart volgens Geronimo Stilton:

350 gr bloem
300 gr honing
120 ml zonnebloemolie
200 ml melk
4 eieren
1 zakje bakpoeder
vanille essence
geklopte slagroom en frambozen

 

Zo maak je de taart:

1. Doe de eieren en de honing in een kom en mix een paar minuten met de mixer.
2. Giet de olie en de melk erbij. Zeef de bloem en doe ook de bloem en het zakje bakpoeder erbij. Voeg een druppeltje vanille toe.
3. Mix alles heel goed door elkaar en giet het beslag in een cake- of tulbandvorm.
4. Vraag een volwassene om de oven aan te zetten op 180 graden C en de taart erin te doen als de oven warm is. Bak hem in ongeveer 40-50 minuten gaar.
5. Als de taart is afgekoeld kun je hem versieren met toefjes slagroom en frambozen.

 

Geronimo Stilton en de honingtaart

 

Tot de volgende aflevering!

Opgegroeid met de boeken van W.G. van de Hulst en heeft daar nog steeds een zwak voor. Keek vroeger graag naar Murder, She Wrote en wenste heimelijk dat zij Jessica Fletcher was. Kwam er ooit aardig dicht in de buurt, toen ze logeerde in het huis uit de serie, wat haar vervolgens inspireerde om zelf een moord mysterie te schrijven. Werkt er aan om dat manuscript als boek uitgegeven te krijgen. Leest, schrijft, mediteert en kijkt naar de stand van de maan om zichzelf beter te begrijpen en te duiden en hopelijk wat wijsheid over te brengen naar anderen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren