Pagina’s

 • Home
 • Boekige zaken
 • Zes boekverfilmingen die ik dit jaar echt eens moet gaan bekijken!
Trainspotting Irvine Welsh boekverfilming

Zes boekverfilmingen die ik dit jaar echt eens moet gaan bekijken!

Trainspotting Irvine Welsh boekverfilming

 

Ik kan alle smoesjes wel op gaan sommen, maar het beschamende feit is nu eenmaal dat ik het vervolg op Trainspotting nooit heb gelezen. En hoewel ik trappelend van ongeduld uitkeek naar de vervolgfilm heb ik die ook nog niet gezien. Op 19 februari ging hij in mijn dorp in première, het is mei… Draait vast niet meer hè?

 

 

(Twintig jaar later en ik heb nog steeds een crush op Ewan McGregor. Da’s schattig op je 15e, maar inmiddels een beetje triest?)

Nog veel meer moois!

Maar er is nog veel meer moois dat ik snel wil bekijken. En hoe moeilijk kan dat nu zijn? Zoveel tijd neemt een film kijken toch ook weer niet in beslag? Dus heb ik me voorgenomen om me in een hoog tempo door de volgende films heen te werken. Omdat ze het waard zijn! Hoop ik….

 

The Children of Men

Een van mijn favoriete boeken aller tijden. Daarom heb ik de film steeds maar voor me uitgeschoven, want dat kan toch alleen maar tegenvallen. Mijn vader vond hem geweldig, maar hij las het boek niet. Een vriendin was er niet over te spreken, zij is weer totaal verliefd op P.D. James haar origineel. En dan is er nog een blogster die zowel het boek als de film prachtig vond, maar wiens voorkeur uiteindelijk naar de verfilming gaat. Ik ga fijn mijn eigen mening vormen.

 

 

De Boekendief

Dit is nu zo’n verhaal wat ik op elk lijstje wel terug kan laten komen. Het boek kan bijna niet overtroffen worden, maar de trailer ziet er zo mooi uit en met Geoffrey Rush kan het bijna niet mis gaan. Ik ga kijken, bevalt het niet, dan herlees ik leed wel weg….

 

 

Bonsai

Nondeju, dat boek kwam binnen zeg!

 

 

Anna Karenina

Na alle enthousiaste woorden van Mirjam staat het lezen van deze tragische liefde aan de ene kant hoog op mijn prioriteitenlijst. Aan de andere kant, ik heb begrepen dat je wel over enig doorzettingsvermogen en wat tijd over moet beschikken. Het oudste trucje onder scholieren biedt in dit geval uitkomst, ik kijk de film wel 😉 (Ja schat, als jij late dienst hebt hoor!)

 

 

The Dressmaker

Dat boek, niet om dóór te komen! Maar de cover verklapte al dat er een verfilming was, dus ik zocht de trailer op, want stiekem wil ik nog steeds weten hoe de vork nu in de steel zit. Dat ziet er toch niet gek uit, zo voor een verloren avond in mijn uppie?

 

 

Wat is volgens jullie de beste boekverfilming aller tijden?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

4 Comments

 • henriette

  17 mei 2017 at 09:30

  Geen favoriet, eerder een serie dan een film (wolf hall, pillars…) Van sommigen het boek gelezen (bv. anna karenina en dat las als ik trein) van anderen alleen de film gezien (bv de blechtrommel, boek heb ik geprobeerd maar kon er niet inkomen/ doorkomen) en van anderen allebei. Meestal zitten er in een film minder details die juist het verhaal zo mooi maken of zeker meer verduidelijken. Maar als het verhaal / thema/ sfeer goed zitten heb ik er vaak geen moeite mee. En van veel boeken denk ik vaak waarom geen film ervan maken (meestal wat lichtere boeken als Binchy, Kate Morton).

  Beantwoorden
 • Marcia

  17 mei 2017 at 16:14

  Ik wilde reageren dat de film van Children of Men echt geweldig is en toen zag ik dat je al naar mijn blog had gelinkt XD maar ik vind de film zeker de moeite waard!! De beste boekverfilming is wat mij betreft A Clockwork Orange 🙂

  Beantwoorden
 • Frenkie Teijzirb

  17 mei 2017 at 22:53

  Springvloed van Rolf & cilla Börjlind vond ik zo slecht geschreven dat ik het uiteindelijk maar definitief terug in de boekenkast heb gezet. De serie daarentegen vond ik juist heel goed, maar het is geen boekverfilming aller tijden :). Wat daar wel het dichtste bij in de buurt komt zijn twee films;Capote met Philip Seymour Hoffman en Shutters Island met Leonardo DiCaprio.
  Capote is eigenlijk geen verfilming van In cold Blood, het laat eerder de aanloop naar de totstandkoming van het boek zien. Ik heb lang geleden het boek gelezen en toen ik de film zag vond ik het een hele mooie film maar het was tegelijk ook een geweldig interessante aanvulling op het boek omdat het meer vertelt over de schrijver, Truman Capote, maar ook over de moordenaars en hun relatie met Truman Capote.
  Shutters Island vond ik fantastisch! Ik ben een enorme fan van Dennis Lehane en ook de film (die ik na het boek heb gezien) maakte mijn verwachtingen waar.
  Heel lang geleden heb ik Turks fruit van Jan Wolkers gelezen en daarna de film gezien. De film was voor mij een enorme teleurstelling en gaf in het geheel niet weer waar het in het boek om ging, alle diepgang ontbrak in de film.
  En pas geleden een film gezien zonder het boek te lezen…Girl on the Train van Paula Hawkins; in de film neemt Emily Blunt de hoofdrol voor haar rekening. Het is een hele aardige thriller en Emily brengt haar personage overtuigend. Maar als thriller kan het niet op tegen Shutters Island, nog altijd de beste twist!

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren