Pagina’s

secret pleasure

Een spannend bericht vandaag, over secret pleasures

Wat is jouw Secret Pleasure? Jouw geheime liefde. Geheim omdat je je er stiekem een beetje voor schaamt. Qua boeken dan, he? Wat je in je slaapkamer doet, mag je lekker geheim laten. Behalve als het lezen is, dan vind ik het wel weer interessant. 😉

Goed, voor welk boekengenot schaam jij je een beetje? Zou je me dat vragen over muziek, dan kon ik je zo mijn top drie van dit moment geven: KC and the Sunshine Band, shake that booty! Ms Dolly Parton met haar ‘Working 9 to 5’, ook altijd goed. En mijn all time favorite is Rita Hovink met ‘Laat me alleen’. Lekker meegalmen in de badkamer, geweldig.

 

 

Maar qua boeken… Dan wordt het een stuk moeilijker. Ik houd nu eenmaal van de boeken die ik lees. Of niet natuurlijk en dan vertrekken ze al gauw weer uit mijn boekenkast. No pleasure. Ik kan me best voorstellen dat niet iedereen van James Herriot, Rosamunde Pilcher of Maeve Binchy houdt. Ik vind dit soort lectuur wel fijn.

 

secret pleasure

 

Een beetje ouderwets, maar ook weer niet te. Een beetje nostalgisch en weemoedig, ik houd er van. Net alsof je een brief van een vriendin krijgt die je over een vakantie van vroeger vertelt. Zo’n vakantie waarin altijd de zon scheen, de dagen eindeloos leken en je zo bruin als een kokosnoot naar huis ging. En das heel knap in mijn geval. 😉

Of misschien zijn de boeken in dagboekvorm wel mijn Secret Pleasure. Confession time, ik ben nu eenmaal nieuwsgierig aangelegd. Of wat aardiger gezegd, ik heb een grote interesse. Biografieën, zelfde verhaal. Alleen zo jammer dat die vaak zo ontzettend saai zijn. Alsof we echt willen weten hoe de kleuterschool van die bekende rocker heette en op welke leeftijd hij zijn eerste stickie rookte.

 

secret pleasure

 

Als iemand mijn smaak niet deelt, dan snap ik dat best. Maar zoals als je van al je kinderen houdt, ook al weet je stiekem best dat ze niet zo heel erg knap en bij vlagen behoorlijk tegendraads zijn en ’s ochtends echt niet naar rozen en violen ruiken, zo houd ik van de boeken in mijn boekenkast. En dus ga ik niet zeggen dat ze een Secret Pleasure zijn, niks ervan, ik kom er gewoon voor uit. Zo.

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

4 Comments

 • Haak en Pen

  11 mei 2017 at 15:00

  Ik smul ook van Pilcher, heb ze echt allemaal gelezen. Ook aanverwante boeken van bv Marcia Willett gaan er bij mij goed in. Zeker aan het begin van een vakantie als ik echt moet afkicken.
  Ook biografieën lees ik graag, daar zijn zulke mooie van.
  Niets om voor te schamen zou ik zo zeggen
  Fijne dag, Manon

  Beantwoorden
 • Zwartraafje

  11 mei 2017 at 17:23

  Ik heb eigenlijk een hekel aan de term Guilty Pleasures. Alsof je je schuldig zou moeten voelen
  omdat je een bepaald genre of auteur goed vindt. Zelf heb ik een volledige Maeve Binchy plank in mijn c
  boekenkast(en) staan. Het is nu weer even geleden sinds ik die boeken las maar ik heb ooit een zomer
  lang het ene na het andere boek uit haar oeuvre verslonden. Heerlijk relaxt in dat rustige gemoedelijke
  tempo dat bij haar werk hoort. Nog liever lees ik echter paranormal romance of Urban Fantasy. Niet iedereen
  is daar even gek van als ik maar als ik me niet kan ontspannen of het moeilijk vindt om me te focussen
  op een boek dan lukt dat bij dit genre meestal nog wel. Het is gewoon zo heerlijk ontspannend om mijn
  gedachten op nul te kunnen zetten en weg te duiken in één van de werelden die dit genre te bieden heeft.

  Beantwoorden
  • Ogma

   12 mei 2017 at 13:45

   Precies, als je er van geniet dan is er niks om je voor te schamen! Soms heb je dat ook nodig, een boek om je gedachten mee op nul te kunnen zetten. Even niet nadenken. En andere keren weer iets uitdagenders. ~Tineke

   Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren