Pagina’s

  • Home
  • Boekige zaken
  • Ik las drie aanraders van Stephen King. Werd ik er net zo blij van als van het werk van de meester zelf?
Stephen King

Ik las drie aanraders van Stephen King. Werd ik er net zo blij van als van het werk van de meester zelf?

Als groot fan van Stephen King ging ik er maar van uit dat zijn smaak in boeken net zo perfect zou zijn als zijn eigen werk. Dus las ik de afgelopen maanden drie aanraders van King, en het was heerlijk!

 

Stephen King

 

Sharp Objects – Gillian Flynn

Over een journaliste die door haar eindredacteur naar het kleine stadje wordt gestuurd waar ze is opgegroeid. Zij moet verslag doen van de moord op twee meisjes die gruwelijk om het leven zijn gebracht. Al snel hopen de mysteries op, want het gaat hier niet alleen om de moorden, maar ook om de moeizame band tussen Camille en haar moeder en stiefzusje. Wat is er gebeurd waardoor zij ooit is vertrokken? Wat neemt de halve stad haar kwalijk? Volgens Stephen King is dit boek “A terrific debut, relentlessly creepy”. Holy shit, een debuut…. *opent prullenbak, flikkert al haar schrijfwerk weg* En King heeft gelijk, het is een beangstigend boek dat je niet weg kunt leggen en als je het uit hebt wil je alleen maar meer, meer, MEER Gillian Flynn!

 

De Oversteek – Justin Cronin

Over dikke pillen gesproken. En dan is het ook nog maar deel 1 uit een serie van 3. Da’s wel heel veel leesplezier. Als het tenminste een beetje leuk is geschreven is natuurlijk. Nou, no worries there. Ik las alleen maar lovende recensies en ook Stephen King zegt: “De Oversteek is betoverend, ingenieus en meeslepend. Lees dit boek en je vergeet de wereld om je heen.” Nou klopt, de dag dat ik in De Oversteek begon, was de dag dat ik ‘s avonds boterhammen met hagelslag serveerde. Wat bouwt dit verhaal fantastisch op, zo vol detail en aandacht voor karakters en plot. Een perfecte combi van post-apocalyptische horror. Tegen dit gefaalde overheidsexperiment valt niet te preppen beste lezers. Are you afraid of the dark?

 

Dominion – C.J. Sansom

Van collega Jolanda wist ik natuurlijk al dat de boeken van C.J. Sansom smullen geblazen waren. En toen stuitte ik op een lijst met boeken die door King op Twitter zijn aangeraden. Hmm, nog meer Sansom? “Great alternate-history novel. The nazis win, occupy Britain. Check it out.” Nu duurde het een tijdje voordat ik lekker in het verhaal zat, het moest een beetje op gang komen. Maar eenmaal op stoom had ik ook hier weer een page turner van formaat in handen. Alternatieve geschiedenis, Jan-Rutger is er gek op, voor mij nog redelijk nieuw gebied, maar inmiddels ben ik keihard verslaafd. Aan Sansom ook trouwens.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

5 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren