Pagina’s

  • Home
  • Boekige zaken
  • Tripjes naar Londen, vrijen in het verboden bos en op de thee bij Harry Potter
Harry Potter tag

Tripjes naar Londen, vrijen in het verboden bos en op de thee bij Harry Potter

En toen was het Simone‘s beurt om mij het hemd van het lijf te vragen over onze favoriete tovenaars en heksen!

 

Harry Potter tag

 

Waar was jij toen het eerste Harry Potter boek uitkwam? En was je meteen verkocht?

Ik was 16 toen The Philosopher’s Stone voor het eerst uit kwam. Had ik er van geweten dan was ik vast meteen verkocht geweest, zo’n puber was ik wel. Deel 2 en 3 werden in het Engels in 1999 uitgebracht en toen begonnen op de Nederlandse tv de berichten wat binnen te druppelen van de Harry Potter gekte aldaar. Ik ging Engels studeren en op vakantie naar Londen in 2000. Jan-Rutger en ik moesten in eerste instantie een beetje lachen om al die mensen die verkleed voor de boekenwinkels hadden liggen wachten voor The Goblet of Fire. Waar ging dit over? Op Camden Market kocht ik het eerste deel tweedehands. Ik dacht er in ieder geval eens iets leuks mee te kunnen doen in een Engelse les. Het was mooi weer, we ploften in Kensington Gardens neer met een broodje en ik begon met lezen. Ik ben niet meer gestopt en kocht nog dezelfde dag alle andere boeken. Vanaf die allereerste regel was ik verkocht: “Mr. and Mrs. Dursley, of number four, Privet Drive, were proud to say that they were perfectly normal, thank you very much.

McGonnagal’s Transfiguration Class of toch liever Divination van Trelawney?

Transfiguration! Dat glazen bol gedoe is niks voor mij. En ik ben gek op thee, maar niet op drab onderin een kopje. Maar ik zie de voordelen wel van een Animagus zijn, ik denk dat ik ook op een kat zou gaan oefenen. Als het moet kan je overal zonder moeite binnenkomen als een ninja, heb je nergens zin in dan ga je lekker op de kachel liggen snurken.

In welk huis zou jij je bevinden?

Ik heb niet genoeg ambitie en geslepenheid voor Slytherin, ik ben niet slim genoeg voor Ravenclaw. Ben ik moedig genoeg voor Gryddindor? Geen idee, ik heb het nog niet uit hoeven proberen. Gelukkig kan iedereen bij Hufflepuff terecht en ik vind dat ook wel een gemoedelijk en gezellig clubje.

Als je één persoon kon redden in het boek, wie zou het dan zijn en waarom?

Hmmm, moeilijk. Ik denk niemand. Het is juiste die intense emotie die je voelt elke keer als er iemand aan moet geloven, die van de boeken een belevenis maken. Ik geloof niet dat er ook maar één sterfgeval is die niet bij het verhaal past.

Als jij J.K. Rowling zou spreken zou jij haar dan aansporen nog een boek te schrijven over Harry, of juist niet?

Nee, ik denk dat ze er goed aan heeft gedaan om het bij de zeven boeken te laten. Om met het theater stuk een kleine toegift te geven en nu met de Fantastic Beasts filmreeks een nieuwe weg in te slaan. Schrijven over “de wereld van”? Ja graag! Maar ik zit ook wel erg te springen op haar nieuwe Cormoran Strike detective trouwens!

 

Harry Potter tag

Anti-loopneus spell?

 

Wie is je favoriete acteur in de films?

Tja, wie moet ik kiezen? Maggie Smith is briljant in alles wat ze doet, hetzelfde geldt voor Alan Rickman en Michael Gambon. Emma Thompson als Trelawny vond ik ook geweldig. Ik vind het ook geweldig om te zien hoe de jonge acteurs zich hebben ontwikkeld door de films heen. Radcliffe al gezien in Horns bijvoorbeeld? Tjonge! En Emma Watson is een geweldig rolmodel voor jonge meiden, niet alleen als Hermione, maar ook zoals zij zich inzet voor feminisme, gender equality en literatuur. Dus nee, ik kan niet kiezen.

Welk non fictief persoon zou je meenemen als je naar het forbidden forest moest, en waarom juist die persoon?

Mijn eigen stoere man, die heeft mij al eens heel kordaat van een slang gered. Dat lukt hem dan met wat ernstigere fabeldieren ook wel denk ik. En gezellig ook natuurlijk, beetje snoggen in het verboden bos 😉

Verborgen wands; de roze paraplu of Lucius z’n wandelstok? Of weet je een betere verstop plek?

Uhm, de beugel van een BH? Dat mikt alleen zo lastig als je hem uit die geweldige verstop plek tevoorschijn hebt gehaald….

 

Harry Potter the exhibition

Oeh, pretty Horcruxes!

 

Wat miste je op Harry Potter the Exhibition?

Wat viel er te missen? Er was zo veel te zien! Pas toen ik buiten stond en we de foto’s bekeken zag ik dat ik Dobby helemaal niet heb zien staan. Oh nee! De enige die volgens mij wel iets heeft gemist is mijn dochter van drie. Na een hele week te hebben gepraat over “naar Harry Potter gaan” vond zij het maar teleurstellend dat Harry er zelf niet was, maar alleen zijn kleren. Ze was er blijkbaar stellig van overtuigd dat we bij hem op de thee zouden gaan.

Voldeed de Exhibition aan je verwachtingen?

Ja, het was toch precies waar ze mee adverteerden: spul uit de films. Punt. Ik ben dus zo’n geek die daar op kickt. Goede match.

 

Zo, nu hebben jullie alleen nog een Harry Potter gerelateerde DIY Dimwit van ons tegoed en dan laten we de tovenaarswereld van J.K. Rowling weer even met rust. Of kunnen jullie er ook geen genoeg van krijgen? Vul dan gerust de tag ook in!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

One Comment

  • Filmspullen

    30 april 2017 at 16:21

    Leuk interview haha! Ik kan zelf geen genoeg krijgen van Harry Potter, ben een enorme fan en verzamelaar. De keuze tussen Hufflepuff en Gryffindor is niet makkelijk, ik ben zelf ook een Gryffinpuff haha

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren