Pagina's

Kobo Plus Abonnement

Ik probeerde het Kobo Plus Abonnement een maand gratis. Verlengde ik of niet?

Netflix? Ik ben fan! Spotify? Al jaren verslaafd! Dus als er dan een partij roept dat ze hetzelfde hebben ontwikkeld, maar dan voor boeken dan heb je mijn aandacht natuurlijk te pakken. Ik nam een gratis proefabonnement van een maand en begon als een gek te lezen. Ik wilde er wel zo veel mogelijk uit halen natuurlijk 😉

 

Kobo Plus Abonnement

 

Wat las ik?

De eerste vrouw van Susan Smit; Iedereen lyrisch, ik vond het maar mwah en hield er na de eerste honderd kritische pagina’s maar weer mee op.
Rosie zegt ja van Dawn French: Sorry Jolanda, ik kon het niet laten! Ik weet dat het ons project is om ze samen te lezen, maar ik kon het boek in deze vorm niet met je delen en ik was zooooo nieuwsgierig. Zodra ik een paperback vind krijg je hem van me en dan gaan we er een hele middag over kletsen. Mét taart!
Meester Bart: Tuurlijk, hartstikke grappig die puber praat, maar blij dat ik daar niet voor betaald heb. Gelukkig hebben we Tumblr nog 😉
De vergeten Prins van Lucas Zandberg: Een leuke historische roman over de halfbroer van koningin Wilhelmina.
Magnus van Arjen Lubach: Als groot fan van zijn show op zondag wilde ik nu ook wel eens één van zijn boeken proberen. En jawel, ook daar werd ik blij van.
Wine of Violence van Priscilla Royal: Een zeer smakelijke middeleeuwse detective die Jolanda voor haar DDD zou moeten proberen! De titel geeft alleen iets te veel weg van het plot. Niet zo handig van mevrouw Royal.
Galgenveld: Ja, da’s handig joh. Aan een trilogie beginnen als je nog maar een paar dagen over hebt van je gratis abonnement….

 

Voor- en nadelen

Heb je een internet verbinding dan ben je voorzien van boeken, zo simpel is het. En zorg je voor een voldoende voorraad gedownloade boeken dan kan je ook vooruit als je zonder wifi zit. Je hoeft de bank niet meer af om leesmateriaal te scoren. En er is heel veel om uit te kiezen, de beperkingen zoals bij een abonnement als Bookchoice (eerst Elly’s Choice) zijn er niet. Jij kiest! De prijs is er wel naar; 9,99 euro per maand. Dat is een whopping 119,88 euro per jaar, maar het is wel maandelijks opzegbaar. Een bibliotheek abonnement kost hier 46 euro per jaar, en dan kom ik nog eens ergens. Als het dan toch regent, hagelt, stormt of ik ben te lui om te fietsen dan kan ik met dat abonnement ook e-books lenen. Die kan ik dan ook nog eens op mijn Sony e-reader lezen, ik ben niet beperkt tot een Kobo.

Want dat vind ik dus het grootste nadeel. Als je geen Kobo e-reader hebt dan kun je alleen van dit abonnement gebruik maken op een tablet of smartphone of een ander apparaat waarop je in de Playstore de app kunt downloaden. Dat kan niet op mijn Sony en ik vind lezen op mijn tablet vreselijk! Het scherm schittert, het kreng is zwaar en de pagina’s slaan voor geen meter om. Waardeloos! Dan zou ik dus naast een duur abonnement ook nog een nieuwe e-reader nodig hebben!

 

Niets voor mij dus

Je krijgt dus voor veel geld ook veel boeken, maar die moet je dan ook maar zien te lezen elke maand. Ik ga dat niet enkel aan e-books halen. Dan zou ik fysieke boeken moeten afzweren en mijn bibliotheek abonnement op moeten zeggen om het in mijn budget te kunnen verantwoorden. Tja en zolang de kringloopwinkel boeken voor 1 euro blijft verkopen en ik met mijn Ogma buddies door kan ruilen…. Maar Kobo fans die veel e-books lezen worden hier vast super blij van.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren